Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå må du frem med lommeboka: - Premier League blir dyrere for seerne

Men TV 2 mener seerne kan juble.

DYRERE: Det blir trolig dyrere å se Premier League fremover for norske seere. Foto: NTB Scanpix
DYRERE: Det blir trolig dyrere å se Premier League fremover for norske seere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag sikret TV 2 seg rettighetene for Premier League i de tre neste sesongene.

Selv om TV 2 har hatt rettighetene siden 2010, jublet de som aldri før da den nye treårsavtalen var i boks.

- Jeg tror vi aldri har vært mer glad enn vi er nå. Vi har bitt negler ned til albuen. Da vi fikk den positive meldingen, var det helt ubeskrivelig, sier TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen til Dagbladet.

- Det er en gledens dag for TV 2, og det er en gledens dag for seerne. Så offensive må vi tørre å være. Vi mener vi er best egnet til å gi seeren det beste tilbudet, sier Jansen Hagen.

De fleste er enige om at TV 2 forvalter Premier League-rettighetene godt. Men det er mer enn bare kvaliteten som opptar seerne.

For hva vil det egentlig koste å se Premier League i kommende sesonger?

- Blir dyrere Etter det VG erfarer må TV 2 ut med 1,6 milliarder for de tre neste sesongene med fotball fra øverste nivå i England. Det er en dobling av den forrige avtalen.

Det kan få konsekvenser for seerne.

- Det som har vært godt nok før, blir ikke godt nok nå. Satsingen vår kommer til å bli større og bedre, sier Jansen Hagen.

- Større, bedre og dyrere?

- Det er for tidlig å svare på nå. Akkurat nå gleder vi oss over at avtalen er i boks, sier TV 2s sportssjef.

Men når TV 2 betaler mer for Premier League, må det kompenseres. Trolig vil det bety at seerne må punge ut mer for å se sitt favorittlag i Premier League.

- Når kostnadene til TV 2 øker, må inntektene gjøre det samme. Da er det naturlig at seerne må betale mer. Etter all sannsynlighet vil Premier League bli dyrere for de norske seerne, sier Morten Wiberg, TV-sjef i Carat Norge, til Dagbladet.

- Hvor mye dyrere?

- Det er vanskelig å si nå. Jeg tror ikke TV 2 vil øke for mye om gangen. Det er ikke unaturlig at de øker prisen med 10-20 prosent neste sesong og at de øker litt og litt for hvert år. Hvor mye blir naturligvis bare spekulasjoner, sier Wiberg.

Tror seerne vil akseptere prisøkning Han tror ikke at seerne vil rase av den grunn.

- Jeg tror Premier League-seerne er betalingsvillige og forstår at det kommer til å koste. Samtidig må ikke økningen være for høy. Men dette har nok TV 2 kontroll på, sier Wiberg.

- Jeg er glad for at vi er eiere som vil investere så mye i Premier League. Vårt fokus er at seerne skal få valuta for pengene, supplerer Jansen Hagen.

At TV 2 punger ut så mye for Premier League-rettighetene, forteller alt om hvor mye engelsk fotball betyr for TV 2.

Slipper å kutte Ifølge Kampanje kommer halvparten av det ordinære driftsoverskuddet fra Premier League. Det tilsvarte 285 millioner kroner i fjor. 

Det impliserer at TV 2 måtte ha kuttet kraftig om de hadde smitet Premier League-rettighetene. Det slipper de imidlertid nå.

- Denne avtalen er til stor glede for mange av våre medarbeidere som jobber steinhardt for å gjøre Premier League-tilbudet vårt beste mulig, forteller Jansen Hagen.

- Vi har et ekstremt kravstort og kunnskapsrikt publikum som utfordrer oss hele veien. Nå må vi satse knallhardt på å bli enda bedre, sier TV 2s sportssjef.

- Bare å gratulere Nå vil de vise Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Manchester City og co frem til 2018/19-sesongen.

- Det er bare å gratulere. TV 2 gjør en fantastisk jobb med Premier League og behandler rettighetene på en meget god måte, sier Discoverys sportssjef Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.

Han vil verken bekrefte eller avkrefte om de har vært med i kampen om Premier League.

- Men slike rettigheter er omtrent til salgs fra dagen de er kjøpt. Vi kommer til å fortsette vår sterke satsing, sier Aalbu.

PENGELIGA: Det blir stadig dyrere å lønne Premier League-spillere, og det blir stadig dyrere å se på Premier League-spillere.
Reuters / Russell Cheyne
PENGELIGA: Det blir stadig dyrere å lønne Premier League-spillere, og det blir stadig dyrere å se på Premier League-spillere. Reuters / Russell Cheyne Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!