Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå må du passe deg, Messi - Ronaldo har bestemt seg for at han vil ha igjen Gullballen

Alt Cristiano Ronaldo (31) gjør handler om å flytte grenser og sette rekorder. Og han leverer. Alltid.

VERDENS BESTE MÅLSCORER: Cristiano Ronaldo sendte Real Madrid til semifinalen med tre scoringer i 3-0 seieren over Wolfsburg. Det var akkurat nok til å gå videre. Foto: Reuters / Juan Medina
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
VERDENS BESTE MÅLSCORER: Cristiano Ronaldo sendte Real Madrid til semifinalen med tre scoringer i 3-0 seieren over Wolfsburg. Det var akkurat nok til å gå videre. Foto: Reuters / Juan Medina Livepic EDITORIAL USE ONLY. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cristiano Ronaldo-Wolfsburg 3-0 (2-0 - 3-2 sammenlagt)

VI MÅ SLUTTE å hakke på mannen når han en sjelden gang ikke scorer et mål, har enn middels dag eller kanskje ser feil vei når en kamerat feirer en goal. Cristiano Ronaldo er i snitt så drepende god og effektiv at han per de fleste definisjoner er uangripelig selv på en dårlig dag. For ingen har scoret 93 mål i Champions League og ingen kommer noen gang til å score 78 CL-mål på 73 kamper for Real Madrid.

Det er ikke mulig det.

Bare Cristiano Ronaldo gjør sånt.

90 MINUTTER PÅ Santiago Bernabeu er veldig lang tid. For et bortelag med veldig mye å forsvare kan det virke som en evighet. Men jeg er ganske sikker på at modige Wolfsburg følte de var godt i gang da klokka passerte det første kvarteret i Madrid.

Halvannet minutt senere var de to mål ned.

1-0 KOM EGENTLIG fra ingenting. Eller for å være helt presis, det kom fra høyrebacken Carvajal. Som med litt flyt fikk ballen til Cristiano Ronaldo foran mål. Som scoret sitt 14. Champions League-mål for sesongen.

ANDRE GANG CARVAJAL crosset ballen inn, og denne gangen var det ikke flaks, bare dyktighet, var Ronaldo et par hårstrå unna 2-0. På den påfølgende corneren hadde han hele sveisen på ballen. Og vips så hadde han gått fra å være usynlig til å score sitt 76. og 77. Real Madrid-mål i verdens tøffeste fotballturnering.

Da han feide inn 3-0 fra 25 meter et snaut kvarter før slutt var det akkurat som forventet.

Det kunne ikke vært noen annen.
 
4-0 OVER EIBAR  i LA Liga i helgen, en seier som tok Real Madrid til fire poeng bak Barcelona og Ronaldo til 30 liga-scoringer for sjette sesongen på rad - jeg gjentar, 30 ligamål for sjette året på rad og det er igjen nok serierunder (6) til å score 40 - ga Real Madrid mer enn den troen denne mektige organisasjonen alltid har når de spiller viktige kamper. Det ga dem også klokkertro på at 0-2 fra Wolfsburg var godt innenfor rekkevidde. Ja, det var selvfølgelig en nedtur å reise hjem fra Tyskland uten bortescoringen(e) vi alltid snakker om, men veldig plagsomt, nei jeg tror ikke det. For de fikser det meste Real Madrid, de er mestere til å score seg ut av kniper.

De har jo Cristiano Ronaldo.

En spiller uten grenser  

I JANUAR MÅTTE Cristiano Ronaldo se Lionel Messi stikke av med Ballon d'Or (Gullballen) for sjette gang. Og han likte det ikke selv om det ikke kom som noen overraskelse. Ikke det at han er misunnelig. Det er bare det at han så inderlig ønsker å være den beste. Og akkurat nå, ubeseiret i ni kvartfinaler i Champions League, med 16 scoringer og fire målgivende pasninger før semifinalene 2016 og med 93 CL-scoringer totalt og et Real Madrid-snitt på 1,068 scoringer siden han kom dit fra Manchester United, er han den beste.

Det betyr at han har tatt ledelsen på Lionel Messi når det gjelder dette årets Ballon d'Or.

Jeg tror også han blir umulig å stoppe. 

Hele Norges coronakart