CHAMPIONS LEAGUE: Omar Elabdellaoui i en kvalifiseringskamp til Champions League mot HNK Rijeka. Foto: Igor Kralj/PIXSELL URN:32480237
CHAMPIONS LEAGUE: Omar Elabdellaoui i en kvalifiseringskamp til Champions League mot HNK Rijeka. Foto: Igor Kralj/PIXSELL URN:32480237Vis mer

Olympiakos og Elabdellaoui møter Barcelona og Messi

Nå må Elabdellaoui stoppe Messi, Higuain og Suarez: - Han er helt utrolig

Omar Elabdellaoui gleder seg til å møte Lionel Messi.

SANDVIKA (Dagbladet): Omar Elabdellaoui og hans Olympiakos fikk en marerittrekning da årets Champions League-lag ble trukket opp av bollen og organisert i grupper.

Både Barcelona og Juventus er potensielle vinnere av hele turneringen, mens Sporting Lisboa er blant Portugals aller beste lag.

Elabdellaoui har imidlertid troen på at Olympiakos kan slå godt fra seg mot de antatt bedre spanjolene og italienerne.

- Det blir selvfølgelig veldig, veldig tøft, men vi har slått Juventus før. Vi slo de hjemme og var veldig nære å slå dem borte også, så alt er jo mulig. Sporting er også et veldig godt fotballag, så det blir en fight om alle poengene, mener han.

Det var i oktober 2014 nordmannen var med å slå Juventus 1-0 med Olympiakos. Det samme året gikk Juventus helt til finalen, hvor det ble tap mot Barcelona.

STJERNESPILLER: Barcelona-stjernen Lionel Messi er et mareritt for de fleste forsvarsspillere. Foto: REUTERS/Vincent West
STJERNESPILLER: Barcelona-stjernen Lionel Messi er et mareritt for de fleste forsvarsspillere. Foto: REUTERS/Vincent West Vis mer

Messi mot Omar

Fra sin backposisjon vil Elabdellaoui måtte møte noen av verdens fremste angrepsspillere.

Gonzalo Higuian, Luis Suárez, Ousmane Dembélé og Paulo Dybala er alle fryktinngytende navn, men en stikker seg ut som den aller beste for forsvarsspilleren.

- Det blir Messi mot Omar.

- Lett match?

- For hvem?, smiler han.

- For deg?

- Nei da, det blir veldig gøy å spille mot verdens beste fotballspillere, og da spesielt Messi. Han er helt utrolig, så det blir en fin test, mener Elabdellaoui.

HULL: Omar Elabdellaoui hadde en tøff periode i Hull. Foto: Reuters / Jason Cairnduff
HULL: Omar Elabdellaoui hadde en tøff periode i Hull. Foto: Reuters / Jason Cairnduff Vis mer

Tilbake etter skadene

For selv om utfordringene er store for Olympiakos, gleder 25-åringen seg til å være tilbake i den gjeve turneringen etter en periode i Hull.

- Jeg tenker at det blir utrolig moro. Jeg har spilt i Champions League før, og jeg husker veldig godt de kampene. Det er de beste kampene å spille i, så jeg gleder meg veldig, forteller han.

Elabdellaoui er glad for å være tilbake i Hellas og å endelig være kvitt skadeproblemene.

- Det går veldig bra i Olympiakos. Jeg trives godt, og har lagt skadene som jeg slet med i fjor bak meg. Da mistet jeg veldig mye fotball, og det var synd. Nå føler jeg meg bra, og har spilt viktige kamper.

  • Olympiakos-Sporting, Viaplay kl. 20.45 i kveld.
  • Barcelona-Juventus Viasat 4 kl. 20.45 i kveld.