TRIST: Arne Scheie snakker om avdøde kollega Knut Nesbø.  Foto:  Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TRIST: Arne Scheie snakker om avdøde kollega Knut Nesbø. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Nå må en voksen mann få lov til å gråte

Arne Scheie om Knut Nesbøs bortgang.

(Dagbladet): - Jeg har fått den tragiske beskjeden. En voksen mann må få lov til å gråte da, sier NRK-sportens nestor Arne Scheie til Dagbladet.

Hans mangeårige kollega Knut Nesbø døde i dag på Lovisenberg sykehus etter å ha vært alvorlig syk et års tid.

- Det er ordet trist som går igjen. Jeg har visst at han var syk, hadde håpet at dette skulle ordne seg, men det gjorde det ikke. Jeg tenker på familien i denne stunden, sier Scheie.

- Han var en så god venn og kollega. Han var en dedikert fotballmann, jeg har møtt mange fotballmenn og det er ikke mange som er på nivå med Nesbø. Tapet av en god kollega og venn som smerter. Det er ordet trist som hele tiden kommer igjen. Det er helt uvirkelig, sier Scheie.

Arne Scheie har mange gode minner fra tiden sammen med Knut Nesbø. Like før jul var de to fotballekspertene sammen, og satt opp en liste over de 24 beste norske fotballspillerne gjennom tidene.

GODE KOLLEGER: Karl Petter Løken og Knut Nesbø har jobbet sammen i flere år.
Foto: EIK,ROBERT S.
GODE KOLLEGER: Karl Petter Løken og Knut Nesbø har jobbet sammen i flere år. Foto: EIK,ROBERT S. Vis mer

- Han var en dedikert fotballmann, og jeg har møtt mange fotballmenn, men det er ikke mange som er på nivå med Nesbø. Det er tapet av en god kollega og venn som smerter. Det er ordet trist som hele tiden kommer igjen. Det er helt uvirkelig. Det er ikke lenge siden vi satt opp de 24 beste norske spillerne gjennom tidene. Vi hadde mange gode utvekslinger der. Det var meningen at vi skulle diskutere igjen, men det ble det altså ikke tid til, sier Scheie.

NRKs ekspertkommentator Karl Petter Løken fikk dødsbudskapet på telefon fra Scheie, og omtaler det som fryktelig trist.

- Jeg har jobbet med Knut Nesbø i flere år. Jeg visste at han var syk, men trodde ikke det var så alvorlig. Vi har mistet en veldig kunnskapsrik fyr som var nysgjerrig og hadde en egenskap til å gå et steg lengre og se andre innganger og spørsmål. Tankene går til de etterlatte, sier Løken.

Som fotballspiller spilte Nesbø for Molde, Lyn og Stabæk.