Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå må han bruke maske også

For at ansiktet ikke skal revne.

(Dagbladet.no): Chelsea kvalifiserte seg i går for semifinale i Champions League. Det skjedde med lagets tsjekkiske keeper, Petr Cech, på tribunen.

Han har nemlig sydd 50 sting og gjennomgått plastisk kirurgi i ansiktet, som følge av et uheldig sammenstøt med lagkamerat Tal Ben Haim på trening.

- Vi forsøkte begge å hindre en scoring. Han ville sparke ballen unna, og samtidig kastet jeg meg ned for å fange den. Vi traff hverandre, slik at han skadet ansiktet mitt - det var et uheldig sammentreff, forsikrer Cech for The Independent.

Nå er det uansett klart at han framover må belage seg på å bruke ansiktsmaske. Den kommer i tillegg til rugbyhjelmen han har brukt siden sammenstøtet med Readings Stephen Hunt for to år siden.

Tilbake om to uker?

Likevel er den gode målvakta optimistisk i forhold til å komme fort tilbake på banen.

- Jeg håper jeg kommer tilbake i buret snart. Riktignok må jeg avvente hva legene sier. Akkurat nå kan jeg ikke gjøre noe som helst, på grunn av bedøvelsen, forteller han til The Independent.

Chelsea har tidligere gått ut og meldt at sisteskansen kan være tilbake allerede om to uker.

UREDD: Chelsea-keeper Petr Cech kaster seg gjerne inn i dueller med tennene først - med de konsekvenser det av og til får. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/SCANPIX
UREDD: Chelsea-keeper Petr Cech kaster seg gjerne inn i dueller med tennene først - med de konsekvenser det av og til får. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/SCANPIX Vis mer

- Vi får se, jeg tror det er mulig, sier Cech sjøl.

Vanligvis burde han ha holdt seg i ro i seks måneder etter denne skaden - hvis han var en normal pasient.

- Hvis jeg var en normal pasient, ville det vært sånn. Men ettersom jeg må spille fotball, må vi finne en måte å beskytte såret - slik at jeg kan returnere så snart som mulig, forteller han.

- Må hindre at ansiktet revner

Her er det altså ansiktsmaska kommer inn i bildet.

- Ansiktet mitt er sydd, vi må hindre at det revner igjen. Så snart dette problemet er løst, vil jeg begynne å trene igjen, sier den uheldige mannen.

Da han skadet ansiktet på trening, var han akkurat kommet tilbake etter en ankelskade.

- Kanskje har jeg hatt min andel skader nå, undrer landslagsmålvakta, og røper at han fikk minst ti telefoner fra en bekymret Tsjekkia-sjef Karel Bruckner da skaden ble kjent.

image: Nå må han bruke maske også

Og at han slipper flere skader på en stund nå, er det god grunn til å unne Petr Cech:

For, i tillegg til å kjempe om Champions League- og Premier League-triumf med Chelsea, kan han se fram mot sommerens EM-sluttspill i Østerrike og Sveits.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media