- Nå må jeg nyte dagene

Thor Hushovd overtok spurttrøya.

CHÂTEAUROUX/OSLO (Dagbladet.no): Årets lengste Tour de France-etappe passet i utgangspunktet brukbart for Thor Hushovd. Og etter de 232 kilometerne fra Cholet til Châteauroux, ble det da også massespurt.

Hushovd lå lenge i en meget god posisjon, men måtte til slutt gi tapt for Mark Cavendish, Oscar Freire og Erik Zabel. 

- Spurten gikk forferdelig fort. Det ble en litt for rask spurt for meg. Jeg følte jeg manglet litt punch, men jeg er iallfall med igjen, sier Thor Hushovd til TV 2.

Overtar den grønne trøya

Det kan han trygt si. Grimstad-mannen overtar nemlig den grønne spurttrøya.

- Det er en god følelse å ha denne. Nå må jeg bare nyte dagene og kanskje sanke noen nye poeng underveis i morgen. Jeg skal gjøre alt for å beholde trøya, varsler han.

Med sine 88 poeng har han nå henholdsvis tre og sju poeng å gå på i forhold til Oscar Freire og Kim Kirchen i spurt-/ poeng-konkurransen. 

- Har du blitt noe klokere på konkurrentene i kampen om den grønne trøya?

- Ikke så mye. Oscar Freire er der oppe. Og hvis Kim Kirchen og Mark Cavendish fortsetter sånn, utgjør de antakelig de største truslene. Kirchen blir kanskje den største rivalen fram mot Paris, svarer Hushovd til Dagbladet.no.

- Nå må jeg nyte dagene

Kirchen ofret seg

Kirchen, som hadde den grønne spurttrøya inntil dagens etappe, ofret seg i dag for Cavendish.

- Det viser hvor god lagånd vi har, skryter den 23 år gamle etappevinneren.

Tyske Stefan Schumacher beholder den gule ledertrøya, svenske Thomas Lövkvist beholder den hvite ungdomstrøya og franske Thomas Voeckler har den prikkete klatretrøya etter den femte av årets 21 etapper.

Den ble preget av at franskmennene Lilian Jegou (Francaise des Jeux), Florent Brard (Cofidis) og Nicolas Vogondy (Agritubel) stakk av på 11-kilometersmerket.

Ikke før 100-50 meter før mål ble Vogondy, som sistemann, hentet inn av hovedfeltet.

- De var gode, og vi feilberegnet litt, innrømmer Hushovd for TV 2.

  \';?>

BRITISK JUBEL: Mark Cavendish strekker armene i været, mens Thor Hushovd triller i mål til venstre. Foto: CHRISTOPHE ENA/AP/SCANPIX
BRITISK JUBEL: Mark Cavendish strekker armene i været, mens Thor Hushovd triller i mål til venstre. Foto: CHRISTOPHE ENA/AP/SCANPIX Vis mer
- Nå må jeg nyte dagene
DU GRØNNE, GLITRENDE: Thor Hushovd overtok den grønne Tour de France-trøya etter femte etappe av verdens største sykkelritt.