-  Nå må jeg score

Southampton burde ha scoret minst to, men ballen ville rett og slett ikke inn. I andre enden nektet Claus Lundekvam Charlton en eneste sjanse.

CHARLTON (Dagbladet): -  Men nå må jeg begynne å score, sier midtstopperen, som hadde flere headinger på mål.

-  Jeg er fornøyd med at vi tok poeng, for vi har hatt en kjip seriestart, men vi fortjente å vinne denne kampen. Vi klarte oss bra, og spilte god fotball. Det var greit å holde nullen, men vi skulle ha fått mål også, sier Lundekvam til Dagbladet etter kampen.

Burde scoret

Lundekvam var meget god i går kveld, og spilte en stort sett feilfri kamp. Charlton var aggressive, men lyktes ikke med noe, og kunne ikke notere seg en eneste sjanse etter 90 minutter. I første omgang var dansken Dennis Rommedahl imponerende, og kom rundt på kanten gang på gang, men i midten ble alle innlegg stoppet. I andre omgang var dansken helt usynlig.

Southampton, på sin side, hadde tre-fire store sjanser. To ganger trodde alle at midtbanespiller Rory Delap skulle score, men begge ganger reddet Dean Kiely skuddene fra iren. Delaps andre forsøk kom fra en meters hold i det 92. minutt. Både James Beattie og Kevin Phillips var agressive og gode kampen gjennom.

Claus Lundekvam er i strålende form før landskampen mot Skottland 9. oktober. I en periode i første omgang headet og taklet han gjentatte ganger så det luktet svidd.

Lundekvam god

Lundekvam er også involvert mye offensivt under manager Steve Wigley, og går fram på alle dødballsituasjoner. Tre ganger avsluttet han med headinger, uten at det ble veldig farlig.

-  Ja, jeg begynner jo å bli målkåt etter så mange kamper. Jeg hadde flere headinger, men det var det å få ballen inn, da. Nå må jeg snart begynne å score, sier Lundekvam.

Han er godt fornøyd med samarbeidet med den nyinnkjøpte midtstopperkollegaen Andreas Jakobsson.

-  Vi har bare hatt et par treninger sammen, men det skulle man ikke tro, for vi samarbeidet meget godt. Selv føler jeg at jeg er i god form og kampklar før Skottlandskampen, sier landslagskjempen.

Også manager Steve Wigley var fornøyd.

Dårlig start

-  I dag var Claus tilbake til sitt gamle jeg. En midtstopper i toppklasse, sier han.

Det ble likevel et sårt tiltrengt poeng for Southampton, som har hatt en svak sesongstart, og ligger på 14. plass, med bare fire poeng etter seks kamper. Siden seieren i seriestarten mot Blackburn har det blitt fire tap.

STEIL STOPPER: Claus Lundekvam får mye skryt av treneren etter innsatsen mot Charlton i går kveld. Her er nordmannen i duell med Radostin Kishishev og Jonathan Fortune.