-  Nå må jeg spille returkampen

Bodø/Glimt sjokkerte Besiktas med John Carew på benken. Nå ser Besiktas-stjernen seg nødt til å spille returkampen om 14 dager.

BODØ (Dagbladet): For Carew innrømmer at Besiktas var heldige etter å ha blitt rundspilt av et glitrende Glimt-lag de første 20 minuttene.

-  Jeg er overrasket over Glimt. De var gode, og kunne fort ha ledet 2- 0 ved pause. Vi var heldige som fikk uavgjort, sier Carew.

Slitne bein

Besiktas overrasket med å ha Carew på benken gjennom hele kampen. Men det var et taktisk grep, regissert av Carew og trener Vicente del Bosque.

-  Det var avtalt. Jeg ville det selv. Jeg har hatt slitne bein den siste uka, og jeg tåler ikke å spille tre kamper på syv dager. Vi har storkamp mot Galatasaray søndag, og derfor ville jeg selv stå over mot Glimt, sier Carew.

Men siden det ble uavgjort, tror Carew returkampen blir viktigere.

-  Jeg tror nok det blir viktig at jeg spiller den kampen. Det blir jevnt. Og det er ikke sikkert at vi går videre. Det finnes ingen lette kamper lenger, og Bodø/Glimt viste det i dag. Hadde vi vunnet her, så hadde jeg nok stått over, men nå kommer jeg nok til å spille.

-  Hadde du lyst til å spille her i kveld?

-  Jeg kan ikke spille alle kamper. Det har jeg ikke bein til så tidlig i sesongen. Dessuten var det litt taktisk at jeg sto over. Alle trodde jeg skulle spille, og vi holdt det skjult helt til det siste, smiler han.

-  Runar best

Carew ble kraftig imponert over flere av Glimts spillere.

-  Spesielt synes jeg han lyshårete høyrebacken (red. anm. Kristoffer Paulsen) var god. Men best var kanskje Runar Berg.

Og det var ikke Carew alene om å synes. Berg har ikke spilt fotball på nesten tre uker på grunn av karantene. I går var han høyt og lavt, og ga Glimt en meget fortjent ledelse etter 20 minutter.

-  Jeg henter alltid fram det lille ekstra i sånne kamper. Jeg synes det gikk bra, sier Runar Berg.

Han vil ikke høre snakk om at Glimt var gode fordi Besiktas var svake.

-  Nei, Besiktas var et veldig godt lag. De hadde mange gode spillere. Det var vi som spilte godt, sier han.

Tredemølle

Berg tror Glimt kan avansere til gruppespillet i UEFA-cupen.

-  Ja, vi har muligheter på bortebane. Selvsagt har vi det.

Sjøl sliter han med å holde formen ved like. I går måtte han gå ut med krampe knappe kvarteret før slutt.

-  Det blir et problem når det blir tre uker mellom hver kamp. Jeg prøver å vedlikeholde formen med å løpe på tredemølle. Men det er vanskelig.

Berg har bare et ønske foran returkampen.

-  Vi får bare håpe at Carew blir værende på benken også i Tyrkia. Han er en veldig god spiller. Jeg skjønner ikke at han ikke spilte fra start mot Hviterussland.

HÅP OG JUBEL: Runar Berg har scoret og Bodø/Glimt øynet muligheten til en sensasjon. Men Besiktas kom tilbake, og er skyhøye favoritter til sammenlagtseier.