- Nå må Magnus begynne å vinne snart

Carlsen uten seier etter tre kamper i Norway Chess.

STAVANGER (Dagbladet): Magnus Carlsen (23) kom til Stavanger for å gjøre det han ikke klarte i fjor: Å vinne Norway Chess.

Mandag var 23-åringen i strålende humør og vant den innledende lynsjakkturneringen. En perfekt start. Etter tre av ni hovedrunder er virkeligheten en litt annen:

Magnus Carlsen har fremdeles ikke vunnet en eneste kamp. I dag ble det en ny remis, denne gang mot turneringslederen Fabiano Caruana.

- Jeg kan ikke være så misfornøyd med resultatet så lenge jeg havnet en brikke under, men jeg er ikke tilfreds med spillet mitt. Jeg gjorde en del feilvurderinger, sier Carlsen.

- Risikabelt Carlsen startet oppgjøret mot italieneren bra, men rotet bort overtaket midtveis i partiet. Selv om det norske sjakkesset hadde fordelen av hvite brikker, handlet det på slutten bare om å berge remis.

På pressekonferansen etter oppgjøret forklarte han det kritiske punktet i partiet slik:

- Det jeg gjorde ser litt risikabelt ut. Jeg kunne kommet ut av det, men for å være helt ærlig, så visste jeg ikke hva annet jeg skulle gjøre, sier Carlsen.

- Komplisert stilling Konkurrenten Caruana spilte med sorte brikker og syntes remis var helt greit.

- Det var et veldig komplisert parti. Begge hadde sjanser til å vinne på ulike stadier. Han var bedre i åpningen, men gjorde en feilvurdering som ga meg en mulighet. Jeg hadde likevel ingen klare sjanser til å vinne, så jeg synes uavgjort er et rettferdig resultat, sier Caruana til Dagbladet.

Resultatet betyr samtidig at Carlsen har til gode å vinne under Norway Chess 2014. Det må han gjøre noe med, understreker konkurrenten Peter Svidler (37).

- Så langt har ikke denne turneringen vært lett for Magnus. Han må begynne å vinne kamper snart, sier Svidler til Dagbladet.

CARLSEN VS. CARUANA: Magnus Carlsen sto med to remis før dagens parti mot italienske Fabiano Caruana, som ledet turneringen. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
CARLSEN VS. CARUANA: Magnus Carlsen sto med to remis før dagens parti mot italienske Fabiano Caruana, som ledet turneringen. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet. Vis mer