HANG IKKE MED: Det var et norsk lag som lenge hang godt med mot Slovakia, men i andre og tredje periode ble det tydelig at de norske gutta var slitne. Til slutt endte det 5-2 til Slovakia. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
HANG IKKE MED: Det var et norsk lag som lenge hang godt med mot Slovakia, men i andre og tredje periode ble det tydelig at de norske gutta var slitne. Til slutt endte det 5-2 til Slovakia. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Nå må Norge slå Frankrike på 17. mai

Slovakia ble for sterke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

• Slovakia-Norge 5-2 (2-2, 1-0, 2-0)

(Dagbladet): Etter gårsdagens knepne tap i naboduellen mot Sverige, ventet i dag Slovakia på de norske hockeygutta.

Slovakene sto med ett fattig poeng på sine tre første matcher, men Roy Johansen advarte mot en revansjesugen motstander før kampen.

Der skulle han få rett.

Målfest Lagene tok seg ikke på noen måte tid til en myk start i Minsk. Allerede før 12 minutter var spilt i den første perioden hadde Slovakia tatt ledelsen to ganger, mens Norge hadde svart begge gangene.

Først ved Alexander Bonsaksen fra blålinja før bursdagsbarnet Morten Ask satte inn 2-2.

Det var også stillingen etter første periode - en periode hvor Norge hadde vært gode og burde ledet, men Jan Laco vartet opp med flere fantastiske redninger.

Utvisninger Der den første perioden bød på angrepsmessig fyrverkeri-hockey, ble den andre perioden stort sett preget av utvisninger uten av noen av lagene klarte å utnytte sine respektive overtallsperioder.

Slovakia, som uten seier ville vært ute av mesterskapet, hevet seg fra de første 20, men klarte ikke å notere seg i målprotokollen før det sto 18 sekunder igjen på klokka.

Da glapp det nok en gang i markeringene i de bakre rekkene hos Norge og NHL-veteranen Ladislav Nagy sendte Slovakene i ledelsen for tredje gang med et godt plassert skudd.

Slitne I den siste perioden måtte Norge heve seg, men i stedet ble det veldig klart at gutta til Roy Johansen var slitne.

Nagy la på til 4-2 med en vakker backhand tidlig før Michel Miklik på enkelt vis la på til fem.

Dermed blir pluselig kampen mot Frankrike på 17. mai en kamp Norge må vinne for å ha håp om avansement til kvartfinale.

HEFTIG START: Norges Mats Trygg, Morten Ask, Ken André Olimb og Henrik Ødegaard jubler etter 2 - 2 målet under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Slovakia i Chizhovka Arena i Minsk, Hviterussland onsdag. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
HEFTIG START: Norges Mats Trygg, Morten Ask, Ken André Olimb og Henrik Ødegaard jubler etter 2 - 2 målet under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Slovakia i Chizhovka Arena i Minsk, Hviterussland onsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer