Nå må Norge slå Tyskland i hockey-VM

Etter tysk overraskelse mot Slovakia.

Tyskland slo til med en overraskende 4-2-seier mot et redusert Slovakia natt til tirsdag.

Finland leder gruppen med fem poeng, mens Tyskland og Slovakia har tre poeng. Norge står med ett etter 2-3 (e.f.) mot finnene. Michael Hackert (2), Marco Sturm og Stefan Ustorf scoret for tyskerne, tre av målene kom i overtall. Burvokter Robert Müller var enorm. Han stoppet 36 slovakiske skudd.

- Vi spilte en virkelig god kamp. Målet var å kjempe dem ut av stilen, og det klarte vi. I dag var vi det beste laget, sier Sturm som spiller for Boston Bruins.

Tyskerne har svak statistikk mot Slovakia, men utnyttet til fulle at slovakene stilte uten Marian Goborik, Pavol Demitra og Zdena Chara. Norge må slå Tyskland i den siste kampen for å unngå spill i nedrykksgruppen.

Sverige slet lenge mot svake Frankrike. Fabrice Lhenry, som til daglig spiller i danske Esbjerg, var lenge ustoppelig mellom stengene. Først etter 8.46 i midtperioden kunne «Tre Kronor» få pucken forbi den franske keeperen. Tony Mårtenssons scoring ble starten på en målfest. For svenskene ga seg ikke før det sto 9-0.

- Jeg måtte heve stemmen. Innstillingen i åpningsperioden var ikke bra. Vi var nonchalante og ikke ydmyke nok. Det var kanskje den dårligste perioden under min tid som landslagssjef, mener Bengt-Åke Gustafsson.

Åtte mann nettet for Sverige. Kun Nicklas Bäckström nettet to ganger. Fredrik Warg noterte seg for hele fire målgivende pasninger.

(NTB)

RYSTET SLOVAKIA: Mot et Slovakia-lag uten flere av de største stjernene vant Tyskland 4-2, og legger dermed press på Norge. Foto: AP
RYSTET SLOVAKIA: Mot et Slovakia-lag uten flere av de største stjernene vant Tyskland 4-2, og legger dermed press på Norge. Foto: AP Vis mer