Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå må Stabæk rydde opp

Ny trakasseringssak ødelegger totalt tilliten.

NY SAK: Stabæk har allerede vært mye omtalt for sin behandling av Kaurin-saken. Nå kommer det fram at klubben ansatte en juniortrener til tross for at de hadde blitt advart om at vedkomne var fjernet i en lignende stilling grunnet anklager om trakassering. Foto: Benjamin A. Ward
NY SAK: Stabæk har allerede vært mye omtalt for sin behandling av Kaurin-saken. Nå kommer det fram at klubben ansatte en juniortrener til tross for at de hadde blitt advart om at vedkomne var fjernet i en lignende stilling grunnet anklager om trakassering. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OM en måned samles medlemmene i Stabæk Fotball til årsmøte. Det er en bra anledning til å rydde opp i en gryende misforståelse i klubben om at de siste tiders avsløringer av trakassering i miljøet deres bare er enda en versjon av Stabæks kamp mot alle andre.

Dette spørsmålet om trenernes ansvar om å sette grenser og medlemmenes selvfølgelige rett til å slippe trakassering i en idrettsklubb, har ingen ting å gjøre med vel oppfinnsom økonomistyring i toppfotballen.

Nå har Stabæk-ledelsen selv rotet sakene sammen og plassert klubben i en umulig posisjon.

SEINEST for få dager siden svarte styreleder Espen Moe følgende til Dagbladet om Fotballforbundets krav om å få papirene i trenersaken:

- De skal få de uttalelsene de ber om, selv om tilliten til påtalenemda er litt begrenset etter overgangssaken med Veigar Pall Gunnarsson.

Nå viser det seg at begrensingen først og fremst gjelder Stabæk-ledernes egen forståelse av alvoret.

DER en sivil rett frikjente noen av disse for straffeansvar i forbindelse med salgsummen for Gunnarsson, er det klubbens medlemmer selv som må vurdere om Stabæk er tjent med å føle seg forfulgt. Etter enda en avsløring i klubbens jenteavdeling, er det nok klokt å  se først på seg selv.

For nå er det avdekket at det samme ledermiljøet som ikke gikk videre med Leni Larsen sin fortvilelse over forholdet til trener Øyvind Eide, bare noen måneder før valgte å trosse advarslene fra en samarbeidsklubb om en annen trakasseringssak.

Før 2013-sesongen ble Stabæk advart mot å bruke en ny trener for sitt juniorlag fordi vedkommende hadde blitt fjernet fra tilsvarende verv på grunn av sex-trakassering av mindreårige jenter. En representant for Stabæk var inne i to møter med denne samarbeidsklubben uten at treneren ble fjernet. Først da dette samarbeidet ble oppløst på grunn av manglende tillit til Stabæk, forsvant treneren etter hvert fra sidelinja.

TIL NÅ har Stabæk-sjef Espen Moe hardnakket hevdet at ikke noe ytre press vil få klubben til å endre sin beslutning om å la Øyvind Eide få fortsette:

- Vi er trygge på den beslutningen vi har tatt, og det er helt uaktuelt å revurdere den beslutningen, sa han til Dagbladet forleden.

Heretter blir det kanskje annerledes.

For er Stabæk-medlemmene trygge på klubben sin?

Hele Norges coronakart