Nå må Stabæk rydde opp

Ny trakasseringssak ødelegger totalt tilliten.

NY SAK: Stabæk har allerede vært mye omtalt for sin behandling av Kaurin-saken. Nå kommer det fram at klubben ansatte en juniortrener til tross for at de hadde blitt advart om at vedkomne var fjernet i en lignende stilling grunnet anklager om trakassering. Foto: Benjamin A. Ward
NY SAK: Stabæk har allerede vært mye omtalt for sin behandling av Kaurin-saken. Nå kommer det fram at klubben ansatte en juniortrener til tross for at de hadde blitt advart om at vedkomne var fjernet i en lignende stilling grunnet anklager om trakassering. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OM en måned samles medlemmene i Stabæk Fotball til årsmøte. Det er en bra anledning til å rydde opp i en gryende misforståelse i klubben om at de siste tiders avsløringer av trakassering i miljøet deres bare er enda en versjon av Stabæks kamp mot alle andre.

Dette spørsmålet om trenernes ansvar om å sette grenser og medlemmenes selvfølgelige rett til å slippe trakassering i en idrettsklubb, har ingen ting å gjøre med vel oppfinnsom økonomistyring i toppfotballen.

Nå har Stabæk-ledelsen selv rotet sakene sammen og plassert klubben i en umulig posisjon.

SEINEST for få dager siden svarte styreleder Espen Moe følgende til Dagbladet om Fotballforbundets krav om å få papirene i trenersaken:

- De skal få de uttalelsene de ber om, selv om tilliten til påtalenemda er litt begrenset etter overgangssaken med Veigar Pall Gunnarsson.

Nå viser det seg at begrensingen først og fremst gjelder Stabæk-ledernes egen forståelse av alvoret.

DER en sivil rett frikjente noen av disse for straffeansvar i forbindelse med salgsummen for Gunnarsson, er det klubbens medlemmer selv som må vurdere om Stabæk er tjent med å føle seg forfulgt. Etter enda en avsløring i klubbens jenteavdeling, er det nok klokt å  se først på seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer