HAR PROBLEMER: Michel Platini og Uefa har allerede tapt en rettsrunde i Sveits og må la Sion få være med i Europa League likevel, om de ikke vinner ankesaken.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alexandr Kosarev
HAR PROBLEMER: Michel Platini og Uefa har allerede tapt en rettsrunde i Sveits og må la Sion få være med i Europa League likevel, om de ikke vinner ankesaken.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alexandr KosarevVis mer

Nå må Uefa møte Sion i retten igjen

Sveitserne krever å få være med i årets Europa League.

(Dagbladet): Da sveitsiske Sion ble kastet ut av Europa League etter å ha brutt det Uefa-pålagte kjøpeforbudet klubben hadde, startet en prosess som kan ende med kaos i årets turnering.

Uefa bestemte at skotske Celtic skulle få plassen til sveitserne i årets gruppespill, mens Sion insisterte på at de var den rettmessige deltakerklubben. Sion slo Celtic 3-1 sammenlagt i den siste kvalifiseringsrunden til Europa League.

Likevel er det Celtic som har spilt de to første rundene av årets turnering, mens Sion nå har fått medhold i sveitsisk rett i at de skal tas med i årets turnering.

Den avgjørelsen nekter Uefa og Michel Platini å godta, og nå skal de altså møtes i retten en gang til for å avgjøre Sions skjebne i Europa.

- Vi kommer til å forklare retten de sportslige og idrettsjuridiske grunnene til at Sion ikke bør bli tatt inn i turneringen igjen, sier Uefas generalsekretær Gianni Infantino ifølge FourFourTwo.

I september hadde Uefa-president Michel Platini samtaler med EU-kommisjonens leder, José Manuel Barroso, om bekymringen for søksmål fra klubber som ikke oppfyller Uefas krav for deltakelse i europacupene. Nå møter de altså den første klubben de kaster ut av en turnering i retten, med de økonomiske følgene det kan få for Uefa.

Uefa har foreløpig ingen planer for hvordan de skal løse det om de tvinges til å la Sion komme inn i turneringen, men er idømt dagbøter på 1000 sveitserfranc inntil Sion tas inn i turneringen igjen.