- Nå må Veron prestere

Det er på tide at Juan Veron viser hva han er god for, mener Bryan Robson.

Skadelista - runde 6

Manchester United satte britisk overgangsrekord da de kjøpte Juan Sebastian Veron fra Lazio i fjor sommer. Men fortsatt har argentineren til gode å overbevise kritikerne på balløya.

Han trenger tid, var unnskyldningen i starten.

Nå kjøper ikke tidligere Manchester United-stjerne Bryan Robson den forklaringen lenger. Han mener det er på tide at «Seba» viser sine kvaliteter på Uniteds midtbane.

- Seba bør prege kampene denne sesongen. Alle i United vet han er i stand til å gjøre det, men nå er det på tide at han faktisk gjør det, sier Robson til The Sun.

Mer tid

Han mener Veron ikke har klart å kvitte seg med den italienske spillestilen.

- I Italia fikk Seba mer tid, fordi spillerne der rygger mer. Her spilles det med et mye høyere tempo og spillere presses hele tida, sier Robson.

Han tror det er uvant for argentineren å bli presset knallhardt på hele banen. Ofte oppstår det problemer for Manchester United når Veron mister ballen på egen banehalvdel.

Robson har selv fulgt brasilianske Juninho på nært hold som Middlesbrough-manager. Juninho trengte seks måneder på å finne seg til rette i Premier League.

- Det tar tid for en søramerikaner, sier Robson.

- Men nå er det på tide at Seba beviser at han er en toppspiller.

Ruud-gåten løst

Ruud van Nistelrooy er en annen United-spiller som har levert mindre enn forventet så langt denne sesongen. Nederlenderen tok Premier League med storm i sin debutsesong.

Så langt står han uten spillemål i 2002/2003-sesongen. Og Bolton-manager Sam Allardyce mener han har forklaringen:

- Det er et vanlig problem med alle spillere i Premier League etter en god førstesesong. Med en gang de blir funnet av, blir det tøffere for dem, sier Allardyce.

- Van Nistelrooy er et slikt eksempel. En ny spiller kommer inn på scenen, gjør det strålende, og så får spilleren mer oppmerksomhet den andre sesongen.

I morgen spiller Manchester United borte mot Leeds. Da har både Veron og van Nistelrooy presset på seg. Med et nytt tap kan de bli hengende et godt stykke bak lederlagene.

Skadelista - runde 6

(Dagbladet.no)

<B>MÅ LEVERE VARENE:</B> Alt har ikke gått å skinner for Manchester United-gutta i starten av sesongen. Foto: SCANPIX/AP