<strong>LIKER IKKE SOSIALE MEDIER:</strong> Etter bråket rundt John Arne Riise og hans bruk av Twitter, sier Nils Arne Eggen at det må være klare retningslinjer til mellom spillere og ledere når det gjelder bruk av sosiale medier. Foto: Roy Wahlstrøm / Dagbladet.
LIKER IKKE SOSIALE MEDIER: Etter bråket rundt John Arne Riise og hans bruk av Twitter, sier Nils Arne Eggen at det må være klare retningslinjer til mellom spillere og ledere når det gjelder bruk av sosiale medier. Foto: Roy Wahlstrøm / Dagbladet. Vis mer

- Nå må vi få stengt en del usosiale medier, så blir dette bra

Eggen advarer mot Twitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Trenerlegenden Nils Arne Eggen har fått med seg den voldsomme støyen John Arne Riises twitter-meldinger i forkant av landskampen mot Island skapte - og han var kjapp med å oppdatere et foredrag for studenter fra Wang Toppidrett i dag med noen velplasserte Riise-stikk.

Latter Mens han snakket om trenerens ansvar og rolle som fagmannen, så la han ikke skjul på at en del spilleres bruk av et «usosialt» medium som twitter bidrar til å ta bort viktig fokus.

- Nå må vi bare få stengt av en del usosiale medier, så blir dette bra, sa Eggen, til høylytt latter fra salen.

Overfor Dagbladet etterpå utdypet Eggen hva han mente.

- Jeg leser ikke sosiale medier, og jeg synes heller ikke noe om dem. Men jeg har selvsagt fått med meg saken. Jeg vil ikke kritisere noen, men man må ha avklart hva man skal holde på med før en fotballkamp, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

- Sjefen må stille opp Indirekte antyder han også at landslagssjef Egil Drillo Olsen burde ha stilt tydeligere opp for å forsvare mannen med flest landskamper i stormen som fulgte etter at VG-kommentator Truls Dæhli omtalte Riise som en selvforherligende tufs.

- Som sjef må du stille opp.  Fagmannen har ansvaret for laget selv om det handler om ting som ikke skjer på banen. Du kan ikke si at det eller det vil jeg ikke ha noe med å gjøre. Sjefen må ta et ansvar nesten uansett hva spilleren har gjort, sier Eggen.

Må på barrikadene - Som sjef har du ansvaret for å utvikle de som skal produsere, og da må du også stå på barrikadene. Det er ikke lett. Det er vondt noen ganger. Men om jeg hadde vært der i går (på pressetreff med landslaget), så hadde jeg sagt i fra, ja.

- Er det vanskeligere å være fotballeder i dag, med sosiale medier og andre forstyrrende elementer?

- Det er nok flere ting å holde rede på, ja, men jeg kan ikke skjønne at det skal være noe vanskeligere å være leder.  Det handler fortsatt om en felles filosofi og samhandlingsmønster.

Annan-forsvar Han tok fram en episode fra høsten 2010, da tidligere RBK-spiller Anthony Annan ble utskjelt for å ha tatt et realt ballegrep på VIF-spiller Anthony Annan. Eggen, som da var RBK-trener, forsvarte derimot spilleren på det sterkeste utad.

- Jeg fikk så ørene flagret for at jeg forsvarte Anthony. Jeg var ikke for det han gjorde, men hvem skulle forsvare spilleren, om ikke sjefen gjorde det? Som sjef er man nødt til å stå opp, sier Nils Arne Eggen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer