Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå må vi legge dette bak oss

Martin ser allerede framover etter drømmedebuten.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Aafk 1-0.

En strålende start med tre ytterst velfortjente poeng, en godt over godkjent kamp av kapteinen selv og 15000 strålende fornøyde Vålerenga-fans.

Man skulle tro at en fersk manager og spillende kaptein ville senke skuldrene og bare ta imot hyllesten.

Ikke Martin Andresen.


Ser fremover

- Det er klart dette er deilig, men nå må vi legge denne kampen bak oss og se fremover mot bortemøtet i Tromsø til helga, sier Martin Andresen til Dagbladet.no etter at lysene er slukket på Ullevaal.

Det nykomponerte Vålerenga-laget glitret i første omgang og viste resten av Tippeligaen at å slå Martin Andresens 11 utvalgte neppe vil bli noen tur i parken for verken Viking, Brann, Rosenborg, Stabæk eller LSK.

- Jeg sa til gutta i pausen at vi bare måtte fortsette. Vi hadde ballen så mye og Aalesund ble løpende mye i mellom, de måtte bli slitne i 2.omgang. Vi var gode før pause og det var gledelig at spillerne slo seg slik løs, fortsetter Vålerenga-sjefen.

image: - Nå må vi legge dette bak oss

Og har helt rett.


Enveiskjøring

Aalesund skapte ikke en eneste målsjanse før sidebytte og fremover på banen imponerte Kristofer Hæstad, Lars Iver Strand, Daniel Fredheim Holm og Allan Jepsen med flotte kombinasjoner og hurtig angrepsspill i lengderetningen.

- I første omgang er vi ikke gode, men jeg synes vi blir litt bedre i 2.omgang. Alt i alt vinner jo Vålerenga fullt fortjent, sier Aafk-trener Søren Åkeby etter kampen.

Spesielt burde Bengt Sæternes sendt hjemmelaget i føringen med flere klare scoringsmuligheter. Fem minutter før pause løp 33-åringen seg glimrende fri på første stolpe, men avslutningen fra kloss hold gikk over mål.


\'Morten dukk-opp Berre\'

Da det så ut som lufta hadde gått ut av et hjemmelag som begynte å gå tom for krefter dukket altså Morten Berre opp.

Og pirket inn tre poeng på mest klassiske Berre-vis.

BEINA PÅ JORDA: Martin Andresen tar ikke av etter en seier over Aalesund. Han tenker neste serierunde. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET.NO
BEINA PÅ JORDA: Martin Andresen tar ikke av etter en seier over Aalesund. Han tenker neste serierunde. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET.NO Vis mer

- Jeg fikk en lang ball, var feilvendt og prøvde bare å komme til avslutning. Det var en fantastisk følelse å se den gå i mål, sier Morten Berre til Dagbladet.no.

Etter kampen vanket skryt for arbeidshesten som ikke alltid får de største overskriftene.

- Morten har vært god i hele vinter og jobber utrolig hardt for laget gjennom hele kampen, sier Andresen.


Kontroversiell

Resten av kampen handlet om å sikre inn tre velfortjente Vålerenga-poeng, men Aalesund kunne ranet med seg ett poeng på overtid.

Enar Jääger falt i bakken etter en duell med Daniel Fredheim Holm og så ut til å bli holdt i trøya.

- Det er utrolig feigt av dommer Roy Helge olsen å ikke dømme, han ser situasjonen godt, men tør ikke blåse, sier en rasende Karl Oskar Fjørtoft etter kampen.

- Jeg så situasjonen akkurat og det er ikke straffe, konkluderer Martin Andresen.


- Vil score mange mål

Riktig eller ikke; fasiten heter tre poeng til Martin Andresens Vålerenga og tabelltopp.

Drømmestarten er i boks.

- Det var moro for gutta dette her. Fortsetter vi som i første omgang kommer vi til å score mange mål, sier Andresen.

Tippeligaen, dere er herved advart.

MATCHVINNER: Morten Berre får selvfølgelig skryt av sjefen etter å ha sikret tre poeng.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media