TØFT:  Landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen tror det å nå en kvartfinale blir tøffere i år enn i fjor for hokceygutta, som spiller sin første VM-kamp lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TØFT: Landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen tror det å nå en kvartfinale blir tøffere i år enn i fjor for hokceygutta, som spiller sin første VM-kamp lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Nå må vi prestere med en gang

Tollefsen med klar VM-målsetting.

Landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen vet det blir tøft for de norske ishockeykrigerne å nå målet om kvartfinale i årets ishockey-VM.

- Målsettingen vår er kvartfinale, enkelt og greit. Vi vet det blir tøffere enn i fjor. Da følte vi det var fortjent at vi klarte det, fordi vi spilte bra. Vi må prestere minst like bra skal vi gå til kvartfinalen i år. Alle vet hva som kreves, sier Tollefsen.

I fjor innledet Norge med de tre høyest rangerte lagene og møtte Sverige, Tsjekkia og Russland.

Denne gangen begynner de med nyopprykkede Slovenia lørdag og erkerivalen Danmark søndag. På papiret er det en litt enklere start.

Må prestere - Nå må vi prestere med en gang, mens i fjor kunne vi kanskje overraske mot de gode da de ikke var helt innkjørte. Det er en litt annen følelse enn det vi har hatt tidligere, sier Tollefsen.

Hva som er å foretrekke av å møte tøff motstand til å begynne med eller få en litt enklere start, ser han på som hipp som happ. Han understreker at hvis det skulle bli tap i de to første kampene, er det ingen krise.

- Enten vinner man eller så taper man. Jeg tror ikke denne spillergruppen lar seg stresse opp av et tap. Vi er godt forberedt, men alt kan skje, og vi kan komme ut både høyt og lavt, forklarer landslagskapteinen.

Vanskeligere gruppe Gruppen er helt klart sterkere enn den som spilte i Stockholm i fjorårets VM. Slovenia, Sveits, Canada og Hviterussland erstatter lag som Italia, Tyskland, Russland og Latvia. Danmark, Tsjekkia og vertene Sverige er også i gruppen.

De fire beste går til kvartfinale, men de tre neste blir værende i elitegruppen. Dårligste nasjon rykker ned ett hakk.

- Det er veldig mange gode lag, og det skal blir morsomt. Vi har spilt bra ishockey i oppkjøringen, men VM er VM - det er mye som skal klaffe. Vi møter bra motstand, sier Färjestad-backen, som trolig neste sesong forsøker seg i NHL igjen.

Men romerikingen er ikke spesielt snakkesalig om akkurat den biten.

- Det er ingenting å si annet enn at jeg har hørt at det skal være interesse. Jeg har ikke skrevet under noe, sier Tollefsen.

(NTB)