Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Nå må vi skjerpe oss

Manager Arsene Wenger mener Arsenal må skjerpe seg, og får støtte av Dennis Bergkamp. Samtidig vil Alex Ferguson straffe Bergkamp etter slaget på Old Trafford forrige søndag.

LONDON (Dagbladet): -  Vi må bli bedre, sier Arsene Wenger etter lørdagens 2- 2-oppgjør mot Southampton.

Han får støtte av Dennis Bergkamp, som innrømmer at laget sliter.

-  Vi er ikke helt oss selv om dagen, og må skjerpe oss. Det er lenge igjen før sesongen er over, og vi har ennå ikke møtt Chelsea, sier Bergkamp.

Etter 49 kamper uten tap har Arsenal bare vunnet én av de fire siste kampene.

-  Det var mentalt viktig for oss ikke å tape mot Southampton. Da ville vel media ha skrevet at vi kom til å tape de neste 49 kampene, sier en syrlig Wenger.

Vil straffe Arsenal

I dag møter Arsenal Panathinaikos i Champions League hjemme på Highbury, og satser alt på å vinne. Og 7. desember er «the Gunners» sultne på å slå Rosenborg på hjemmebane.

Men bråket etter oppgjøret mot Manchester United på Old Trafford har ennå ikke lagt seg.

Nå går United-manager Alex Ferguson ut og ber det engelske fotballforbundet (FA) granske Arsenals Dennis Bergkamp etter den famøse kampen for ni dager siden. Ferguson mener videoopptakene viser at Bergkamp med vilje langer ut etter Uniteds Alan Smith i et forsøk på stempling som bør straffes. Dette ble oversett av den omstridte dommeren Mike Riley.

Og han gir seg ikke med det:

Samtidig vil Ferguson straffe Thierry Henry etter et sammenstøt med Uniteds Gabriel Heinze, der han mener Henry sparket Heinze i hodet. Uniteds Ruud van Nistelrooy er allerede i karantene etter ei stempling av Arsenals Ashley Cole, som han beklaget i ettertid. Men Ferguson mener Henrys takling var verre enn van Nistelrooys.

Mister grepet

-  Noen ønsker videobevis i hver fotballkamp. Men selv over ei uke etter kampen finnes det managere som graver opp nye ting. Før eller seinere må du bare la ting ligge, sier den tidligere stjernedommeren Jeff Winter, som ikke tror Ferguson kommer noen vei med de nye anklagene.

Ferguson har heller ikke gitt opp å få svar på hva som skjedde i tunnelen etter kampen, der en Arsenal-spiller skal ha kastet pizza. United ligger nå ni poeng bak Arsenal i Premier league, og britiske fotballkommentatorer beskylder Ferguson for å være i ferd med å miste grep over laget.

Arsenal-manager Arsene Wenger er lei av alt oppstyret, og ønsker å konsentrere seg om dagens Champions League-kamp.

-  Vi er ferdige med dette. Jeg sa det som måtte sies på tirsdag, og kan bare ta ansvar for hva jeg selv sier, ikke hva andre måtte si, sier Wenger.

Mandag kveld var viseformann David Dein i Arsenal og United-direktør David Gill i fredsmøte for andre gang, og påstår at stridsøksa mellom de to lagene nå er begravd.

SPORT PÅ TV

Champions League

Arsenal- Panathinaikos

I dag Viasat Sport 1 kl. 20.30

SELVKRITIKK: Arsenals trener Arsene Wenger tar selvkritikk etter lørdagens 2- 2-oppgjør mot Southampton. Her i dialog med omstridte Mike Riley, som dømte kampen mellom United og Arsenal forrige helg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media