- Nå må vi sørge for at festdagene i Falun ikke blir feira med svenske flagg

Northug etter andreplassen i Tour de Ski.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALPE CERMIS (Dagbladet): Petter Northug har sagt det helt siden Martin Johnsrud Sundby tok tredjeplassen i sprinten i Val Müstair tirsdag. Sundby var etter det den store favoritten til å ta hjem Tour de Ski, og i dag gjorde han det tilsynelatende like enkelt som Northug spådde.

Derfor slapp også Petter Martin nesten i bunnen av bakken. Han, som av natur hater andreplasser intenst, bestemte seg for å gå for andreplassen i stedet for å møte veggen og miste alt.

For bak kom både Jevgenij Belov og Calle Halfvarsson i en rasende fart oppover bakken.

- Sånn som avslutninga er her, og folk vet at det ikke er min sterkeste side, så er jeg veldig fornøyd med å bli nummer to. Jeg mener jo at Belov bør slå meg, men jeg tror jeg gjorde det riktige i går, på fellesstarten, da jeg økte med et halvminutt ned til han, sier Northug.

Det er ikke så ofte du ser Petter løfte armen og juble når han krysser mållinja som nummer to. I sitt niende forsøk på å vinne Tour de Ski kom han så nærme som han aldri har vært før, og totalt sett er Petter mer enn litt fornøyd med gjennomføringa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.