Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå må vi sørge for at festdagene i Falun ikke blir feira med svenske flagg

Northug etter andreplassen i Tour de Ski.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALPE CERMIS (Dagbladet): Petter Northug har sagt det helt siden Martin Johnsrud Sundby tok tredjeplassen i sprinten i Val Müstair tirsdag. Sundby var etter det den store favoritten til å ta hjem Tour de Ski, og i dag gjorde han det tilsynelatende like enkelt som Northug spådde.

Derfor slapp også Petter Martin nesten i bunnen av bakken. Han, som av natur hater andreplasser intenst, bestemte seg for å gå for andreplassen i stedet for å møte veggen og miste alt.

For bak kom både Jevgenij Belov og Calle Halfvarsson i en rasende fart oppover bakken.

- Sånn som avslutninga er her, og folk vet at det ikke er min sterkeste side, så er jeg veldig fornøyd med å bli nummer to. Jeg mener jo at Belov bør slå meg, men jeg tror jeg gjorde det riktige i går, på fellesstarten, da jeg økte med et halvminutt ned til han, sier Northug.

Det er ikke så ofte du ser Petter løfte armen og juble når han krysser mållinja som nummer to. I sitt niende forsøk på å vinne Tour de Ski kom han så nærme som han aldri har vært før, og totalt sett er Petter mer enn litt fornøyd med gjennomføringa.

- Det er jo den beste touren jeg gjør noensinnne med tanke på stabiliteten i alle rennene, sier Northug.

Og med tanke på at han i minitouren på Lillehammer for en drøy måned siden ikke var i nærheten av teten, ser Petter nå veldig positivt på det største sesongmålet i Falun om en måned.

- Jeg kan ikke love noe gull i VM, alt kan skje, vi skal smøre ski, holde oss friske og få dette her ut av beina, men hvis jeg først stiller på start på en distanse i Falun så går jeg for å vinne, det er det ingen tvil om, sier Northug.

- Nå må vi ha et jævla fokus hver dag fram mot VM i Falun, og så får vi sørge for at de festdagene som blir i Sverige ikke blir feira med svenske flagg.

DOBBEL GLEDE: Martin Johnsrud Sundby har aldri opplevd noe så stort som årets Tour de Ski-seier, mens Petter Northug for en gangs skyld var veldig fornøyd med andreplassen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DOBBEL GLEDE: Martin Johnsrud Sundby har aldri opplevd noe så stort som årets Tour de Ski-seier, mens Petter Northug for en gangs skyld var veldig fornøyd med andreplassen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!