- Nå må vi vinne de to siste kampene

Norge var nær poeng mot Kroatia, men misset da det gjaldt.

||| (Dagbladet): Kroatia - Norge 25-23.

Norge tapte med to mål for Kroatia i første kamp i EM.

- Jeg er veldig skuffet, samtidig som vi ikke kan forvente å vinne mot Kroatia. Jeg føler vi lå litt bak hele veien. Nå må vi vinne de to siste kampene, sier linjespiller Frank Løke til NTB.
- Det var et tungt tap i dag. Vi var så nære, men klarte ikke å sikre ett poeng, sier landslagssjef Robert Hedin til TV 2.

Kroatenes keeper Mirko Alilovic storspilte i perioder, og ble en matchvinner for kroatene.

Pasningsfeil - igjenMen Norge hadde sjansen til utlikning et snaut minutt før slutt, men en pasningsfeil fra Kjetil Strand mot Erlend Mamelund ødela muligheten.

Men Kjetil Strand fortjener ikke å få skylda for tapet. Han var en av Norges aller fremste - om ikke den aller beste med mange viktige mål i løpet av andre omgang, da Norge hentet opp en kroatisk tremålsledelse og lagde spenning.

Også Håvard Tvedten var god, men misset på et viktig straffekast i sluttminuttene. Det vil si - igjen var det Alilovic som reddet.

- Vi gjorde mye rett, men også mye galt. Laget viser veldig god moral hele veien og det må vi også gjøre framover, sier Tvedten til NTB.

En av de som ble stoppet igjen og igjen av Alilovic, var Kristian Kjelling. Han scoret bare to mål på omkring ti skuddforsøk.

- Fantastisk bakoverBåde Steinar Ege og Kroatias Alilovic storspilte før pause. Etter fem minutter av kampen ledet Norge 1-0, og midt i omgangen var stililngen bare 4-4.

KROATISK VEGG: Mirko Alilovic storspilte i det kroatiske målet. Her er det Frank Løke som forsøker å overliste ham. Foto: Nikola Solic, Reuters/Scanpix
KROATISK VEGG: Mirko Alilovic storspilte i det kroatiske målet. Her er det Frank Løke som forsøker å overliste ham. Foto: Nikola Solic, Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg synes vi gjør en fantastisk kamp bakover stort sett hele kampen. Vi roter litt i noen 5-1-greier, men i 6-0-forsvar spiller vi fantastisk, sier Ege til TV 2.

Han var synlig skuffet etter tapet, men minner om at Kroatia er en sterk motstander.

- Vi spiller en jevn kamp mot et kroatisk lag som sannsynligvis kommer til å gå veldig langt i turneringen. Vi henger litt etter hele veien. Det er en tett kamp, men vi misser kanskje litt for mange sjanser, sier keeperveteranen.

Russland nesteNorge ledet 4-2, men etter 4-4 var det Kroatia som styrte. Men et par monsterredninger av Ege rett før pause gjorde at Kroatia bare ledet 11-10 før sidebyttet.

Kroatia var oppe i tre måls ledelse noen ganger i løpet av andre omgang, men Norge hentet dem inn og ledet på et tidspunkt 17-16. Men deretter var det igjen kroatene som styrte.

Kroatia er sannsynligvis det sterkeste laget i den norske gruppa.

Torsdag venter Russland, og på lørdag er det Ukraina. Om håpet om semifinale skal holdes levende, bør Norge helst vinne begge de to neste kampene.

JUBLET SIST: Stjernespiller Ivano Balic tok grep både på banen og i timeoutene og styrte laget sitt inn til seier mot Norge. Foto: Nikola Solic, Reuters/Scanpix
JUBLET SIST: Stjernespiller Ivano Balic tok grep både på banen og i timeoutene og styrte laget sitt inn til seier mot Norge. Foto: Nikola Solic, Reuters/Scanpix Vis mer