NEST BEST: Sverre Lunde Pedersen (22) avsluttet den gode langdistansesesongen med 2. plass i Berlin. Foto: Endre Vellene
NEST BEST: Sverre Lunde Pedersen (22) avsluttet den gode langdistansesesongen med 2. plass i Berlin. Foto: Endre VelleneVis mer

Nå mangler bare det siste trinnet for Norges nye skøytekonge

Rundet av med sterk 2. plass i Berlin.

(Dagbladet): Norsk skøyesport har vært nede for telling i mange år, og i år har omtrent ingenting fungert for Norges ener de siste årene, Håvard Bøkko.

I Calgary snudde imidlertid den negative tendensen, da Ida Njåtun og Sverre Lunde Pedersen tok hver sin medalje i allround-VM.

- Jeg er ræva, men det er en gledens dag for norsk skøytesport, twitret Bøkko etter oppturen i Calgary.

Ny opptur Ida Njåtun klarte ikke å følge opp den suverene 1500-meteren i Calgary og endte på 5. plass i Berlin i dag, men 22 år gamle Lunde Pedersen nærmer seg noe virkelig stort.

For øyeblikket piker pilen bare oppover. Om den tendensen fortsetter, er det ikke lenge før bergenseren er best i verden.

For på dagens 5000 meter i Berlin kapret Lunde Pedersen 2. plassen bak nederlandske Jorrit Bergsma. I tillegg endte nordmannen på 2. plass i langdistansecupen sammenlagt bak nettopp Bergsma - kun 15 poeng bak 1. plassen.

- For en kjempeløper han er i ferd med å bli. Dette har vært en kanonsesong. Vi må mange år tilbake for å finne en så god sesong som denne, sier NRKs skøyeekspert Even Wetten.

- Ordentlig god magefølelse Lunde Pedersen banket selveste Bob De Jong i parløpet og gikk samtidig forbi den rutinerte nederlenderen i sammendraget. Dermed avsluttet Fana-løperen langdistansesesongen i visshet om at han har vært verdens nest beste på 5000 og 10 000 meter i år.

- Dette gir meg en ordentlig god magefølelse. Jeg gleder meg allerede til neste sesong, sier Wetten.

Espen Aarnes Hvammen ble nummer sju på 500 meter i verdenscupavslutningen på skøyter, mens Ida Njåtun ble nummer fem på 1500-meteren. Håvard Holmefjord Lorentzen ble nr. 6 på 1000 meter med 1.09,67.