-  Nå merker vi presset

Kjetil Wæhler (29) innrømmer at Vålerenga er skubbet opp mot veggen før storkampen mot Brann i morgen.

GÖTEBORG (Dagbladet): Dagen derpå nederlaget for IFK er stemningen laber. Nå venter Brann på Ullevaal i morgen og deretter to tøffe bortekamper mot Molde og Tromsø.

-  Det er veldig lenge siden vi har vunnet. Situasjonen er uvant i forhold til i fjor. Vi merker presset nå i mye større grad enn tidligere, sier Kjetil Wæhler til Dagbladet.

Formlaget Brann

-  Det er alltid et press å spille i Vålerenga med Klanen og alle forventningene. Presset er der uansett. Men det har ikke fungert i det siste. Og nå må hver enkelt gå i seg sjøl, mener midtstopperen.

Mot IFK ble eks-Wimbledon-spilleren utvist for første gang i karrieren. Og det var sterkt medvirkende til at VIF spilte sin femte obligatoriske kamp (0-3-2) uten seier. Mot Brann kan det bli nummer seks.

-  I Brann møter vi det laget som er i best form i Norge i dag. De har gode spisser, og en Kvisvik som slår bra innlegg. Samtidig er neppe forsvarsrekka den beste. Det blir utrolig viktig med tre poeng, sier Wæhler.

Midtbanespiller Ardian Gashi fikk bare 29 minutter i Göteborg. Han ble ofret for en forsvarer da Wæhler ble utvist. Han mener gullpresset kan snus til noe positivt.

-  Vi kan være mer arrogante når vi spiller. Ikke bry oss om motstanderen. Bruke den respekten de har for oss til å knuse dem, sier Gashi til Dagbladet.

Mye preik

23-åringen mener forventningene utenfra har påvirket spillerne negativt.

-  Vi må finne tilbake til ydmykheten der vi tar en kamp om gangen, sier han.

-  Har det blitt for mye gullpreik?

-  Det vet jeg ikke. Men det har vært mye i media, og da sitter det i huet på en. Da tror en at en allerede har vunnet kampene. Det skal ikke skje, mener Gashi.

-  Vi har trua sjøl også. Men nå må vi begynne å vise det banen og ikke bare preike. Skal vi ha muligheten må vi trøkke til og tørre å bli møkkete, sier Gashi.

KORTSJOKK: Vålerengas Kjetil Wæhler mener utvisningen mot IFK torsdag var strengt. - Jeg ble nesten sjokkert da han dro opp det røde kortet, sier forsvarsklippen.