NYE DUELLER: Thomas Alsgaard (t.v.) blir igjen utfordret av Bjørn Dæhlie. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
NYE DUELLER: Thomas Alsgaard (t.v.) blir igjen utfordret av Bjørn Dæhlie. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

Nå møtes de igjen

Langrennskongen Bjørn Dæhlie inn på privat lag.

Team Xtra personell styrket nylig laget med tidligere landslagsløper Simen Østensen. Nå har det private langdistanselaget fått enda feitere fisk i garnet.

Bjørn Dæhlie, som fylte 44 år søndag, er nemlig siste tilskudd i stallen.

Mandag ettermiddag presenterte laget sitt nye medlem på Norefjell.

- Jeg skal bli klesleverandør for laget, det er den ene tingen. Så har jeg lyst til være med bidra litt selv også. Jeg skal ta med gutta i mine mest spreke intervallbakker, de skal på prøve seg litt der. I tillegg skal jeg komme med råd og vink, sa Bjørn Dæhlie på pressekonferansen, ifølge NRK.

Neppe i toppen Dæhlie skal etter planen delta i enkelte lange løp, men vil naturligvis ikke ha sjanse til å hevde seg mot topptrente spesialister som Oskar Svärd, Jörgen Brink og Jerry Ahrlin, for ikke å si Anders Aukland, Jørgen Aukland og Simen Østensen.

Den gamle skikongen skal også få det tøft med å hamle opp med sin tidligere rival Thomas Alsgaard, som er meget godt i gang med oppkjøringen til kommende sesong.

Å vinne skirenn, er heller ikke det primære.

La opp i 2001 Dæhlie skal også være rådgiver for trener Fredrik Aukland og løperne på laget. Og ikke minst vil han gi laget mye oppmerksomhet.

Bjørn Dæhlie har vunnet åtte OL-gull, og er med det tidenes vinterolympier. Han har også ni VM-gull i langrenn. På lista over løpere med flest verdenscupseirer, deler han førsteplassen med Marit Bjørgen. Begge har vunnet 46 renn.

Dæhlie avsluttet sin aktive karriere i 2001. Da hadde han i lang tid slitt med ryggproblemer.