Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå nærmer King seg Iversen, Carew og Solskjær

12 mål i Premier League.

MÅLSCORER: Joshua King. Foto: Reuters / Jason Cairnduff/ NTB Scanpix
MÅLSCORER: Joshua King. Foto: Reuters / Jason Cairnduff/ NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Før sesongen sa jeg at målet mitt var 15 scoringer. Jeg er fornøyd når jeg når det målet, ikke før, sa Joshua King foran årets sesong.

I samme intervju drømte han også om å bli en superstjerne.

Nå er begge målsetninger langt mer realistiske enn de var den gang. Etter kveldens mål mot Liverpool, står King med 12 Premier League-mål.

- Dette var uungåelig, skriver Liverpool-Echo om 2-2-utligningen til den norske spissen.

Senket Liverpool

Den kom etter et langt kast fra Bournemouths Harry Arter. En unormalt klønete Ragnar Klavan i Liverpool-forsvaret klarte ikke å klarere, og så fulgte Kings scoring nummer 12 i årets sesong.

- Han er på vei til å bli klubbens viktigste spiller, sa Jon Hartwig Børrestad om scoringen der King virkelig fikk vist fram sin kroppsstyrke.

Målet gjør at spissen nå snuser på rekordene til profiler som John Carew og Steffen Iversen.

De to hadde henholdsvis 13 og 14 mål som bestenotering i løpet av en Premier League-sesong.

FØRSTE TRENING: Ole Gunnar Solskjær lekte seg på første trening som manager for Cardiff City. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Heier på King

Mestscorende nordmann er Ole Gunnar Solskjær. I 1996/1997 scoret Solskjær 18. Kun Alan Shearer og Arsenals Ian Wright skapte nettsus oftere den sesongen.

- Jeg er veldig glad på hans vegne at han lykkes. Vi trenger en spiss på det nivået når det gjelder for Norge og landslaget framover, sa Solskjær om King til NTB tidligere denne sesongen.

På nåværende tidspunkt har King åtte kamper på å knappe innpå rekorden til sin tidligere trener.

- Det er deilig å ta det poenget. Selvtilliten i spillergruppa har gått oppover. Vi må bare fortsette, så kan vi kanskje avslutte høyere på tabellen, sa King selv om kampen mot Liverpool.