Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Daniel Berntsen storspiller i Tromsø

Nå nyter jeg tillit - og da er jeg god

Daniel Berntsen ble igjen i Bodø, mens jublende lagkamerater fløy hjem til Tromsø for å feire 17. mai og ikke minst: tre poeng over Glimt.

SPESIELL OPPLEVELSE: - Jeg må innrømme at dette var litt spesielt. Jeg har jo noen gode venner på Glimt, sier Daniel Berntsen. Han var god og herjet tidvis med gamle lagkamerater, da Tromsø vant 1-0 i «Slaget om Nord-Norge».

Foto: Mads Torbergsen / NTB Scanpix
SPESIELL OPPLEVELSE: - Jeg må innrømme at dette var litt spesielt. Jeg har jo noen gode venner på Glimt, sier Daniel Berntsen. Han var god og herjet tidvis med gamle lagkamerater, da Tromsø vant 1-0 i «Slaget om Nord-Norge». Foto: Mads Torbergsen / NTB Scanpix Vis mer
  • Bodø/Glimt - Tromsø 0-1 (0-1)

- Det er jo Bodø som er hjem for meg. Jeg blir her og feirer 17. mai med familien, sa Berntsen og smilte, etter å ha vært med på å tukte gamle lagkamerater på sin gamle hjemmebane Aspmyra.

Far og sønn

For ikke bare er 25-åringen født og oppvokst i Bodø. Han er flasket opp i Glimts ungdomsavdeling, har spilt på Glimts A-lag i hele tre perioder - og hans far hadde klippekort på Glimts A-lag på siste halvdel av 1980-tallet.

Og hvem dukker opp i intervjusonen mens Dagbladet snakker med Daniel, om ikke nettopp pappa Dag Trygve.

- Skal du sitte på hjem? spør han sønnen.

FAR OG SØNN: Daniel Berntsen ble igjen i Bodø mens lagkameratene reiste nordover med tre poeng. Her med pappa Dag Trygve Berntsen etter kampen. Far Berntsen har mange sesonger med Glimt på 80-tallet.

Foto: Gunnar Sohlberg Hagen / Dagbladet
FAR OG SØNN: Daniel Berntsen ble igjen i Bodø mens lagkameratene reiste nordover med tre poeng. Her med pappa Dag Trygve Berntsen etter kampen. Far Berntsen har mange sesonger med Glimt på 80-tallet. Foto: Gunnar Sohlberg Hagen / Dagbladet Vis mer

Fotballnomaden

Ikke mange fotballspillere har spilt for både Bodø/Glimt og Tromsø. Og særlig ikke dersom man er født i den ene eller andre av byene.

Men Daniel Berntsen - allerede en fotballnomade før han fylte 25 forrige måned - tok det valget.

Han gikk til Tromsø rett etter årets seriestart. Riktignok ikke direkte fra Glimt, han kom fra Vålerenga, men likevel.

- Blir bra med tillit

Oppholdet i Tromsø er på vei til å bli en stor suksess:

Daniel kom til klubben fra en stusselig tilværelse hos Enga.

Overgangen kom i stand rett etter årets seriestart, hvor Tromsø hadde tapt med dunder og brak for dumpekandidat Start.

- Etter overgangen har jeg startet samtlige ni seriekamper. Og har fått det bra til. Nøkkelen for meg er at jeg nyter tillit, både fra treneren og de andre på laget. Og da er jeg en bra fotballspiller, mener Berntsen.

- Burde hatt fem målgivende

På de ni kampene har han to soringer og to målgivende pasninger.

Berntsen er ikke mer beskjeden enn at han slår fast:

- Antall assists kunne og burde vært fem, ikke to. Det har skjedd flere ganger at jeg har spilt lagkamerater fri - og så har de bommet.

25-åringen hyller imidlertid både lagkamerater og trener:

- TIL er en fantastisk klubb, med en strålende trener i Simo Valakari. Han ønsker virkelig å spille fotball med ballinnehav. Jeg følte meg veldig ønsket. Den følelsen viste seg å være rett. Jeg fikk tillit fra ag 1, for første gang siden min første periode i Glimt. Men da spilte jeg på nest høyeste nivå.

DIGGER TRENEREN: - Jeg elsker måte han ønsker å spille fotball på, sier Daniel Berntsen om Tromsø-trener Simo Valakari. Her snakker de taktikk under Glimt - Tromsø onsdag.

Foto: Mads Torbergsen / NTB Scanpix
DIGGER TRENEREN: - Jeg elsker måte han ønsker å spille fotball på, sier Daniel Berntsen om Tromsø-trener Simo Valakari. Her snakker de taktikk under Glimt - Tromsø onsdag. Foto: Mads Torbergsen / NTB Scanpix Vis mer

Daniels rundreise

Daniel debuterte på Glimts A-lag i 2010. Han var meget ung og gjorde det skarpt. Flere klubber - Tromsø inkludert - forsøkte å kapre ham. Men det ble selvsagt Rosenborg som vant.

Oppholdet i Trondheim ble ingen stor suksess, og Berntsen ble lånt ut - først til Fredrikstad, deretter til morklubbn Glimt.

Siden har han vært i svenske Djurgården, før han endte i Vålerenga.

- Kan du beskrive ulike oppholdene?

- Glimt; fin tid, særlig første periode. Rosenborg; lærerikt. Djurgården; opp og ned. Fikk mye spilletid, men ofte på kanten. Jeg trives mye bedre sentralt, med mye ballinnehav. Vålerenga; skit.

- Du klikket ikke med Ronny Deila?

- Nei, det var ikke sånn. Jeg har ingenting stygt å si om Deila. Men jeg fikk ikke spille. Da er det bare å komme seg videre.

TIL-gutt ut 2020

«Videre» kunne fort blitt Glimt. Men TIL viste muskler, både økonomisk og sportslig. Daniel nappet:

- Nå har jeg skrevet kontrakt med Tromsø til ut 2020-sesongen.

Det skal legges til at Tonje, ungdomskjæresten hans fra Bodø, allerede har bodd i Tromsø i tre år. Hun studerer medisin. Dette var med på å påvirke Daniels valg av klubb.

- Nå er vi endelig blitt samboere, sier Daniel Berntsen og smiler.

- Hva med Glimt?

- Bodø er alltid hjem. Og en dag skal jeg hjem. Det er bare et spørsmål om når, slår Daniel Berntsen fast.

Glimt var også på ballen

Glimt-trener Kjetil Knudsen er veldig klar over Daniel Berntsens kapasitet. Han var også klar over at 25-åringen var på vei bort fra Vålerenga.

- Vi ville nok ønsket å hente ham hjem. Men Tromsø fikk ekstern økonomisk hjelp, og ga et tilbud som jeg ikke tror vi kunne matchet.

Knudsen har latt seg begeistre av den nye omdreiningen i Daniel Berntsens fotballiv:

- Han passer inn i Valakaris måte å spille fotball på. Daniel er en ballspiller, og i TIL får han ha mye ball.

- Han vil tilbake til Glimt etterhvert?

- Det er godt å høre. Alle i Bodø vet om Daniel og kjenner kapasiteten hans. Vi ønsker ham velkommen når han er klar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media