Nå også som pause-kaster

I pausen mellom Vålerenga og Rosenborg i høst får du se Norges raskeste mann løpe om kapp med Klanen-medlemmer. Trolig kommer også Andreas Thorkildsen.

- Vi ønsker å presentere idretten vår i nye format for å nå ut til flest mulig publikum. Å vise øvelser i forbindelse med en fotballkamp er veldig interessant, sier landslagssjef Kjetil Tømmernes i friidrettsforbundet.

Han ser positivt på at det er innledet et samarbeid med fotballen.

Friidrettsforbundet og Vålerenga har allerede fastsatt dato for et nytt idrettskonsept i samarbeidets tegn.

Friidrett i pausen

Meningen er å starte en samarbeidsprosess ved å benytte fotballpausen til friidrett. I løpet av de 15 minuttene skal fotballpublikummet få en dose friidrett på gressmatta hvor utøverne fra fotballsupporterne og topp friidrettsutøvere får slippe til.

- Det er også nødvendig å utvikle konseptet og produktet «friidrett» i forhold til den tida vi lever i og fotballen har vært veldig dyktige til å trekke publikum til kampene. Vi har mye å lære av dem, sier Tømmernes.

Ertzgaard mot Klanen

23. oktober blir det Vålerenga mot RBK med friidrett i pausen. Tømmernes lover at Norges raskeste mann, som trolig heter John Ertzgaard, stiller for å sprinte mot utvalgte kjappinger både i Klanen og Kjernen (RBKs supportergjeng).

 KOMMER?  VM-toer Andreas Thorkildsen kan bli et trekkplaster i pausen mellom Vålerenga-Rosenborg 23. oktober. Men Ullevaal er for liten for spyd - så dermed må han finne noe annet å kaste. Foto: Erik Berglund
KOMMER? VM-toer Andreas Thorkildsen kan bli et trekkplaster i pausen mellom Vålerenga-Rosenborg 23. oktober. Men Ullevaal er for liten for spyd - så dermed må han finne noe annet å kaste. Foto: Erik Berglund Vis mer


- Vår mann løper 80 meter. Supporterne skal få slippe med 40, sier Tømmernes.

Lars Stensby er Vålerengas representant for den nye pauseunderholdningen og er like spent på det konseptet.

- Idretts-Norge er ikke større enn at vi bør samarbeide og de har jo verdensstjerner på friidrettsfronten og da er det jo naturlig å presentere de for et stort fotballpublikum også.

Thorkildsen?

Vålerengas hjemmebane Ullevaal har som kjent ikke løpebaner. Men den er fin å kaste på. Det arbeides derfor med å få sølvvinner Andreas Thorkildsen til å kaste i pausen mellom Vålerenga og Rosenborg. Hva han skal kaste er ikke avklart.

Spyd blir det definitivt ikke, til det er banen for liten.


Kanskje han kan kaste en trener?