HJEMMEBANE: Leif Kristian Haugen kjenner forholdene i Colorado bedre enn de fleste i verdenscupsirkuset. Nå akter han å få VM-revansje mot selveste Marcel Hirscher. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HJEMMEBANE: Leif Kristian Haugen kjenner forholdene i Colorado bedre enn de fleste i verdenscupsirkuset. Nå akter han å få VM-revansje mot selveste Marcel Hirscher. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Nå ønsker han seg revansje mot Hirscher: - Jeg gikk rundt og irriterte meg hele kvelden

Jakter medalje.

*Følg kveldens storslalåm i vårt VM-studio.

BEAVER CREEK (Dagbladet): I kveld er det storslalåm for herrer som gjelder i Beaver Creek, og på startstreken står en veldig revansjesugen Leif Kristian Haugen.

I lagkonkurransen var det ingen som var nærmere å tukte suverene Marcel Hirscher enn det nordmannen var i kvartfinalen.

- Det var kult å kjøre teamevent. Det hadde vært så digg å slå Hirscher. Jeg gikk rundt og irriterte meg hele kvelden. Men nå har jeg fått kjenne på det å kjøre VM. Nervene er ute så nå er jeg revansjelysten, sier han til Dagbladet.

- Mange om beinet Men selv revansjelysten så absolutt er til stede, er Haugen klar over at det er et fryktelig godt felt som venter.

- Det har blitt et veldig sterkt felt etterhvert. Jeg føler egentlig at nivået bare har blitt høyere og høyere de senere årene i både slalåm og storslalåm, sier han.

REVANSJESUGEN: Leif Kristian Haugen jakter revansje mot verdens beste alpinister i storslalåm. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
REVANSJESUGEN: Leif Kristian Haugen jakter revansje mot verdens beste alpinister i storslalåm. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Hvem ser du på som de største medaljekandidatene?

- Ted vinner alltid her, så han vil jeg si er en klar favoritt sammen med Marcel Hirscher. De to er de alle forventer skal kjempe om førsteplassen. Bak der er det mange om beinet, men jeg tror at både jeg og Henrik kan være med og kjempe om en medalje dersom det klaffer.

«Hjemmebane» Colorado er et område Leif Kristian Haugen er godt kjent med. Han har selv studert og bodd her borte i en årrekke, og kjenner forholdene godt selv om han ikke har kjørt veldig mye i akkurat denne bakken.

- Det er så absolutt ingen ulempe, det er det i alle fall ikke. Jeg har kjørt mye på denne snøen, og i tillegg begynner jeg også å få litt erfaring i bakken. Begge deler er positivt, sier Haugen.

Hva skal til for at du sier deg fornøyd?

- At jeg kjører to solide omganger. I år har det blitt sånn at jeg har kjørt bra enten i første eller andre omgang, så nå er det på tide at jeg får til begge to.

- En outsider Håvard Tjørhom sier til Dagbladet at teknikerne har hatt veldig gode forberedelser, og tror at Haugen kan være med på å sette preg på kveldens renn.

Det samme tror alpin-legenden Lasse Kjus, men han vil bli overrasket om det blir medalje.

- Han er ingen favoritt. Han har kjørt fort til tider, men ikke ofte han har toppfarta til de beste. Og nå er det beinhard konkurranse i den storslalåmen. De beste kjører fryktelig fort, men han er en outsider, sier han.

Storslalåmen begynner klokka 18.00.