UTESTENGT AV CITY: Carlos Tevez er blitt suspendert i to uker av Manchester City etter spillenekten mot Bayern München. Foto:   REUTERS/Stringer
UTESTENGT AV CITY: Carlos Tevez er blitt suspendert i to uker av Manchester City etter spillenekten mot Bayern München. Foto: REUTERS/StringerVis mer

Nå prøver Tevez-leiren å skylde på oversetteren

Desperat brannslukking fra mektig rådgiver.

Manchester Citys omstridte spiss Carlos Tevez nektet ikke å spille i mesterligakampen mot Bayern München, hevder argentinerens rådgiver Kia Joorabchian.

Tevez er suspendert av klubben i to uker mens klubbledelsen etterforsker manager Roberto Mancinis påstand om at spilleren nektet å bli byttet inn i 0-2-tapet i Tyskland forrige uke. Mancini uttalte etter kampen at Tevez er ferdig i klubben.

Etter kampen ble Tevez sitert på uttalelsen «Jeg følte meg ikke klar for å spille, så derfor gjorde jeg ikke det».

Joorabchian hevder at Tevez ble misforstått og feilsitert.

- Man kan aldri kritiserte ham for manglende innsats når han er på banen. Et av de største problemene er at spørsmål og svar rett etter en kamp blir tatt ut av sin sammenheng. Særlig har man et problem når man ikke har en profesjonell tolk. Oversettelsen av svaret var feil, begge spørsmål og begge svar ble feil oversatt, sa Joorabchian under en konferanse i London onsdag.

Tevez har tidligere sagt at han ikke fikk beskjed om å gjøre seg klar til å spille, men om å varme opp, og at han avslo fordi han allerede hadde varmet opp.

Joorabchian mener situasjonen på benken ble komplisert av at Edin Dzeko uttrykte sin misnøye med å bli byttet ut.

- Det var en fæl krangel mellom Roberto Mancini og Edin Dzeko mens Carlos fortsatt varmet opp. Det holdt fortsatt på da han satte seg. Så reiste han seg, det var mer roping, og han satte seg ned igjen. Det neste vi hørte var managerens anklager mot Carlos, sa han.

Rådgiveren, som har samarbeidet med Tevez i ni år, mener at Tevez er blitt dårlig behandlet av manageren.

- Han har spilt for Manchester City etter å ha fått sprøyter i hovne ankler, og det samme har han gjort tidligere i karrieren, sa han.

Tevez har fått tillatelse til å reise hjem til Argentina mens han er suspendert. Klubben avhører trenere og spillere om hendelsen, og utfallet kan bli utelukkelse og kraftig lønnstrekk for den argentinske landslagsspissen.

(NTB)