Nå puster Rosenborg tabellederen i nakken

Heldig seier mot Lillestrøm hjemme på Lerkendal.

• Rosenborg - Lillestrøm 1-0 (0-0)

Det å krympe Godsets forsprang var noe Rosenborg virket ivrige på de første 30 minuttene, før de lot gjestene fra Lillstrøm ta over styringa.

Hjemmelaget hadde to brukare sjanser de første femten minuttene. Etter seks minuter kommer Tobias Mikkelsen alene med keeper
Origi. Dansken signaliserte for tydelig hvor han ville sette ballen i det lengste hjørnet, og LSK-keeperen fikk en enkel jobb.

Lot gjestene styre Vel seks minutter senere får Jonas Svensson tatt ned en retur på brystet, og fyrer i vei på volley, men skuddet over tverrliggeren.

LSK hadde enkelte forsøk ved både Petter Vaagan Moen og Fredrik Gulbrandsen, både ved avslutninger fra skrått hold og på forsøk på oppspill, men uten hell.  Også i andre omgang hadde gjestene flere store sjanser, uten at det ble noen nettkjenninger - noe som ville vært fortjent.

Etter vel en halvtime lykkes gjestene med å overta styringen i kampen. Rosenborg var til tider svært passive og stillestående.

- Vi er ikke på stasjon og vi er ikke der vi skal være, vi får ikke satt ordentlig press på dem, sa Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen til C More på vei inn i garderoben.

Både RBK og LSK måtte tåle skader i første omgang. Først måtte Nicki Bille Nielsen forlate banen med en strekk på baksiden av låret i det 36. spilleminutt, og deretter måtte gjestene bytte ut Stian Ringstad ved pause.

Svarte umiddelbart Rosenborg-spillerne fikk nok beskjed av trener Per Joar Hansen å få mer bevegelse i spillet igjen, og spillerne svarte umiddelbart.

I det 56. minutt viste John Chibuike gode takter. Først fyrte Chibuike av fra 20 meter rett i en LSK-spiller. Deretter snappet han returen, dro av en LSK-spiller og fyrte av igjen, men en god redning fra Origi hindret ledelse til hjemmelaget.

Minutter senere er det Lillestrøm-trener Magnus Haglund som stjeler fokuset. Treneren synes Gamboa stjeler vel mange meter på innkastet, og tok selv affære ved å ta tak i Rosenborg-spilleren. Lillestrøm ender opp med å få innkastet.

- Det var et innkast som var vårt, og Gamboa springer rundt 20 meter lenger og tar det. I utgangspunktet skal man ikke stoppe spillet som trener, men sånn ble det, sier Haglund til C More etter kampen.

Rosenborg takket John Chibuike for innsatsen i torsdagens Europacup-kamp mot Crusaders torsdag ved å la han starte hjemmekampen mot Lillestrøm.

Heldig scoring
Det angret nok ikke Per Joar Hansen på i andre omgang, da nigerianeren var heldig og scoret.

 KAN SMILE:  John Chibuike kunne smile bredt etter at han sørget for at ballen havnet i LSKs nettmasker. Likevel skal Rosenborg være glade for at de holdt unna for gjestene. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KAN SMILE: John Chibuike kunne smile bredt etter at han sørget for at ballen havnet i LSKs nettmasker. Likevel skal Rosenborg være glade for at de holdt unna for gjestene. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Dockal slo inn fra høyre, og ballen havnet egentlig bak Rosenborg-spissen. Men Chibuike var heldig og fikk en tåspiss på ballen. Og da LSK-keeper Origi ikke får hold på ballen og den endrer retning, må LSK se at ballen triller rolig over mållinja til 1-0.

LSK presset etter scoringen, men Rosenborg ble aldri så passive som i siste del av første omgang. Lillestrøm kom til flere store sjanser, og hjemmelaget var heldige at det ikke ble poengdeling eller seier til gjestene.

Trønderne må også takke keeper Daniel Örlund for at Lillestrøm må reise hjem uten poeng. For selv om LSk lot Frode Kippe ligge på topp, og satte inn på Ohi Omoijuanfo i sluttminuttene, så holdt det ikke for fuglane.

Dermed puster Rosenborg tabelleder Godset i nakken. De har nå bare ett poengs forsprang på trønderne.

- Vi kommer til mange sjanser, men det er målene som teller til slutt. Dette er en kamp vi burde hatt mer ut av. Det er ikke godt nok, men vi må ta med oss det gode spillet og jobbe mer med avslutninger, sier Frode Kippe, som selv bommet på en gedigen sjanse.