Nå reiser «Kickalicious» hjem til Norge

- Jeg kommer tilbake seinere, lover Rugland.

 HJEM:  Etter å ha prøvd seg for Detroit Lions, og vært på trening med Green Bay Packers, melder Håvard Rugland at han nå kommer hjem for en periode. Foto: Leon Halip/Getty Images/AFP
HJEM: Etter å ha prøvd seg for Detroit Lions, og vært på trening med Green Bay Packers, melder Håvard Rugland at han nå kommer hjem for en periode. Foto: Leon Halip/Getty Images/AFPVis mer

(Dagbladet): Håvard Rugland ble kuttet fra bruttotroppen til Detroit Lions forrige tirsdag, etter å ha tapt kampen om kickerplassen til veteranen og lagets førstevalg, David Akers.

Men til tross for at «Kickalicious» ikke fikk plass i NFL-klubbens tropp på 53 spillere, har det vært et håp om at han kunne finne seg en annen klubb.

- Kommer tilbake I forrige uke trente rogalendingen med Jan Steneruds gamle klubb, Green Bay Packers, men uten at det har endt i noe tilbud fra klubben, for Håvard Rugland melder på Twitter i kveld at han er på vei hjem.

Rugland skriver at han vil reise tilbake for å prøve seg i NFL ved en seinere anledning.

- Etter en flott tid i USA er det på tide å dra hjem til Norge for en periode. Men jeg kommer tilbake, bedre enn noen gang. Vil se Lions dominere denne sesongen, skriver 28-åringen.

Håvard Rugland fikk prøvekontrakt hos Detroit Lions i april, etter å ha imponert klubben med en YouTube-video som viser nordmannens kicker-kunster.

Han hadde ingen erfaring fra amerikansk fotball før han ble hentet til klubben, men har blitt et slags fenomen i USA med sin spesielle historie.

I sommer har nordmannen fått spille flere oppkjøringskamper for Lions, og har blant annet scoret field goals fra 49 og 50 yards.