Nå ruller hodene

I dag er det virkelig blåmandag for herrene Ranieri og Houllier.

(Dagbladet.no): Etter nok en helg uten strålende resultater henger managerjobbene til Claudio Ranieri i Chelsea og Gerard Houllier i Liverpool i syltynne tråder. I dag våkner Houllier opp til et folkekrav om sin egen avgang.

«Houllier out!» er både overskriftene i avisene, og lojale tilhengeres følelse etter at Liverpool røk ut av FA-cupen i åttendedelsfinalen i går. Mot et av bånnlagene i Premier League, Portsmouth. Houllier var forberedt på slakt etter tapet i går.

- Jeg føler ikke mer press nå enn det jeg hadde før kampen. Vi ville videre, og vi hadde nok sjanser til å gjøre det, sier han til The Sun.

I tillegg er ligaformen elendig i år igjen. En sjetteplass i serien når vi nesten skriver mars på kalenderen er ikke uvant kost, men fortsatt elendig for en klubb med ambisjoner om å utfordre Arsenal og Manchester United i toppen. I skrivende stund er Liverpool 26 poeng bak Arsenal.

Den eneste turneringen Liverpool fortsatt kan vinne denne sesongen er Uefa-cupen. Bare de mest optimistiske tror Houlliers mannskap er gode nok til å vinne der.

Uro i Chelski

Milliardmannskapet til Roman Abramovitsj i vest-London tapte skjebnekampen mot Arsenal lørdag. Dermed ligger Chelsea ni poeng bak Arsenal på tabellen. Før helgen mente manager Claudio Ranieri at det var umulig å knipe inn de poengene om Chelsea skulle gå på nok et tap for London-naboene. For Arsenal taper som kjent nesten aldri kamper i Premier League.

Etter kampen innrømmet også Ranieri at ligaen er utenfor rekkevidde.

Chelseas nye administrerende direktør, Peter Kenyon, mener klubben har tabbet seg ut om den ikke vinner et eneste trofe denne sesongen. Abramovitsj har brukt nesten 1,5 milliard på nye spillere så langt, og investeringene betale seg i form av pokaler.

Når Ranieri nå har gitt opp å vinne ligaen, er Champions League siste mulighet for pokal i år. Ikke akkurat en enkel oppgave.

Må se seg om etter nye jobber

For Ranieris del er det ikke noe nytt at andre managere tipses som hans etterkommer. Den engelske landslagssjefen Sven Gøran Eriksson har hengt i kulissene i hele år, og ryktene skal ha det til at han får managerjobben i Chelsea når han selv vil.

Offentlig har Eriksson vært svært uvillig til å knytte seg opp mot klubben. Han ønsker i hvert fall ikke å bidra til ryktene før sommerens EM-sluttspill i Portugal er unnagjort. Derfor dukker det stadig opp nye navn i Chelsea-leiren.

I dag er Roma-sjefen Fabio Capello det hete navnet. Han har gjort det klart at han vil til Premier League etter at han er ferdig i Roma. Roma er som kjent tynget av en gjeld på godt over to milliarder, og Capello kan forsvinne allerede til sommeren.

De heteste kandidatene er ikke tilgjengelige for Chelsea før årets sesong er over. Dermed ser det ut som Ranieri får fullføre.

Det får neppe Houllier. Flere år med skuffelse har satt Liverpool-sinnene i kok, og i dag melder The Sun om leserstorm. Tusenvis av sinte tilhengere krever Houlliers avgang.

Nå venter fansen på frelseren som kan ta klubben tilbake til den engelske fotballtoppen.

Og i dag kan han ha meldt sin ankomst på Anfield. Den thailandske statsministeren ønsker å kjøpe klubben.

HVA VAR DET? Gerard Houlliers avgang er nært forestående.
DER GLAPP LIGAEN: Caludio Ranieri koste seg ikke nevneverdig på Stamford Bridge da Arsenal snudde 1-0 til borteseier 1-2.