Nå ryker snart rekorden din, Svenssen

- Hadde vært kult å ta den, sier John Arne Riise.

104 LANDSKAMPER: Her er Thorbjørn Svenssen i sin 100. landskamp, mot Danmark 17. september 1961. Han spilte fire kamper til før han ga seg på landslaget. Foto: SVERRE A. BØRRETZEN/AKTUELL/SCANPIX
104 LANDSKAMPER: Her er Thorbjørn Svenssen i sin 100. landskamp, mot Danmark 17. september 1961. Han spilte fire kamper til før han ga seg på landslaget. Foto: SVERRE A. BØRRETZEN/AKTUELL/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||• Direkte 17.45: Makedonia - Norge

(Dagbladet.no): 31. januar 2000 debuterte en ung rødlugg på landslaget. John Arne Riise var 19 år gammel og spilte med a-landslagsflagget på brystet for første gang.

Siden har han gjort det 77 ganger til.

Riise gikk omtrent rett inn i en fast hundreprosentstilling - og har lenge vært en av spillerne som landslagssjefene har skrevet først på dommerkortet.I løpet av noen få år skriver 28-åringen seg trolig også inn i historiebøkene med gullskrift.

- Har en god sjanseFor med 78 landskamper er det ikke mange foran ham på NFFs adelskalender og han mangler bare 26 opptredener på å ta igjen Sandefjord-legenden Thorbjørn Svendssen, som endte på 104.

- Jeg har hørt folk nevne dette, sier Riise til Dagbladet.

- Selv om jeg er klar over at jeg nærmer meg, må jeg bare la være å tenke på det. Det er mye som kan skje, med tanke på skader og form. Men jeg føler meg sterk nå, så hvis jeg fortsetter som det siste halvåret i Roma og også presterer bra på landslaget, da har jeg en god sjanse til å klare det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer