Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå satser jeg på VM-medalje

- Nå satser jeg på VM-medalje, sier Lasse Ottesen (24) til Dagbladet etter gårsdagens andreplass i verdenscuprennet i 120-metersbakken i Harrachov.

Avstanden til vinneren Janne Ahonen var 9,9 poeng og 5,5 meter. Det mener Lasse han kan gjøre noe med innen VM-rennene i Ramsau og Bischofs- hofen seinere denne måneden.

- Jeg fikk til to bra hopp i går, men har ennå mye å gå på. Blant annet runder jeg ikke ordentlig nedover i bakken. Jeg blir fortsatt stående litt bakpå, og får ikke med meg farten slik jeg helst ønsker, sier Lasse Ottesen.

Sjøltillit

Selv om han ennå har et stykke igjen til toppformen, sikret han seg både husleiepenger og ekstra sjøltillit i går.

- Toppformen prøver jeg å sikte inn til VM. Før rennet i går hadde jeg to femteplasser fra Harrachov og Predazzo (før jul) som besteplasseringer i vinter. Selv om store deler av verdenseliten manglet i Harrachov, ga det ekstra sjøltillit å komme på pallen igjen, sier Lasse Ottesen.

I løpet av hoppkarrieren har han vært på pallen åtte ganger, men aldri helt på topp. Etter fire andreplasser og fire tredjeplasser i internasjonale renn, står han for tur til å ta skikkelig av i VM.

- Kommer seieren der, er det ikke meg imot. Nå ser jeg fram til helgas norgesmesterskap på Raufoss og Rena. Der er det mange som vil vise seg fram, sier Lasse Ottesen etter gårsdagens andreplass.

- Kjempesmell

Kristian Brenden ledet v-cuprennet i går etter første omgang. I finaleomgangen slo han av 34,5 meter, fra 124 til 89,5, og endte på 15. plass som tredje beste nordmann. Debutanten fra NM-arrangøren Raufoss, Odgeir Heimdal, ble nummer 12.

- Kristian gikk på en kjempesmell i sistehoppet. Da var det mer sug i sporet, han ble anspent og kom for langt frampå i satsen. Kristian har gode enkelthopp, men er ennå ikke stabil nok, sier landslagstrener Kjetil Strandbråten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media