Nå satser Molde på lillebror Mame

Mannen som fulgte Miram opp er skråsikker på at klubben har mer senegalesisk gull.

STJERNESKUDD: Moldes Mame Biram Diouf er klar for nye eventyr i Manchester United - om et halvt års tid. Men allerede neste uke får han smake på United-livet. Molde på sin side har flyttet blikket mot lillebror Mame Mbar, som kan bli den neste senegalesiske juvelen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX  .
STJERNESKUDD: Moldes Mame Biram Diouf er klar for nye eventyr i Manchester United - om et halvt års tid. Men allerede neste uke får han smake på United-livet. Molde på sin side har flyttet blikket mot lillebror Mame Mbar, som kan bli den neste senegalesiske juvelen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX .Vis mer

MOLDE (Dagbladet.no): Mame Biram Dioufs overgang til Manchester United var tydelig en stor hendelse for hovedpersonen selv, Molde Fotballklubb og direktør Tarje Nordstrand Jacobsen (som avholdt dagens pressekonferanse).

Men også for klubbens fungerende sportslige leder, Snorre Strand.

Strand har i all vesentlighet vært den i klubben som har hatt ansvaret for MFKs Senegal-importer, og har tatt seg av alt fra speiding til oppfølging etter ankomst i Norge.

Han har mye å si om Mame Birams utvikling siden overgangen fra Academie Mawae Wade i 2007.

- Mame var veldig uferdig da vi hentet ham hit, og han er for så vidt ikke ferdig enda, men han har hatt en sunn vekst. Han har blitt gradvis bedre og nå er han jo helt fantastisk, sier Strand til Dagbladet.

Nå er altså spissen så lovende at Ole Gunnar Solskjær har gitt beskjed om at han vil ha med Mame Biram Diouf på avslutningstrening allerede etter tirsdagens medisinske sjekk i Manchester.

Har vært problemer
Diouf har vist strålende kvaliteter på fotballbanen, men også personlig mener Strand at den unge senegaleseren har utviklet seg.

- Mame kom jo som nummer to av våre unge senegalesere (ett år etter Pape Pate Diouf). Vi brukte god tid på ham og hadde ham til og med over et par ganger i løpet av vinteren 2006 for å vise ham den norske vinteren. Dette kan ha gjort det litt enklere for ham. Han var som ungdommer flest da han kom, og selv om han nå også er et aktivum har han tydelig blitt mer voksen, mener Molde-mentoren

Enkelte problemer har det likevel vært rundt kulturkollisjonen mellom trauste moldensere og viltre senegalesere.

- De har jo absolutt ikke blitt norske i løpet av disse årene i Molde, men det forventet vi heller ikke. Mer overraskende var kanskje de problemene enkelte av de norske spillerne hadde med senegaleserne Pape Pate Diouf, Mame Biram Diouf og tidligere Molde-spiller Madiou Konate. Alle har ikke gått like godt overens innad, sier Snorre Strand.

Den sportslige lederen, som kanskje er den som har sett Mame Biram Diouf spille flest ganger, legger heller ikke skjul på at salget av Mame Biram Diouf neppe kan være negativt for videre satsing i Senegal og andre afrikanske land.

- I utgangspunktet vil vi jo bygge opp spillere helt fra bunnen av og å satse på lokale spillere, men når vi først skal hente fra utlandet skiller vi ikke mellom svensker og senegalesere. Vi har gode kontakter i Afrika, og med slik økonomisk vinning vil det være dumt å ikke fortsette, sier Strand.

Satser på lillebror
Da Diouf kom til klubben betalte MFK spillerens flybillett til Molde. Nå spekuleres det i en overgangssum på 50-60 millioner kroner.

Direktør Nordstrand Jacobsen bedyrer at klubben ennå ikke har en ekstern erstatter på blokka og dette kan Strand bekrefte. Skal vi tro ham, er løsningen allerede i klubben.

- Vi satser hardt på Mames lillebror Mame Mbar Diouf. Han vil få sine sjanser når oppkjøringen til neste sesong er i gang. Han er nå på JET-turneringen på Hamar og rapportene derfra er veldig lovende. Han er en annerledes type enn broren, mer europeisk og presis i det han foretar seg, mener Strand.

Så vil tiden vise om Molde klarer å få fram nok en senegalesisk juvel.