Nå selger «Bladerunner» luksusvillaen på billigsalg for å ha penger til rettsaken

Halv pris.

BILLIG: Huset har blitt kjøpt av en lokal gruvekonsulent, Louwtjie Louwrens, som ifølge magasinet YOU har planer om å leie ut huset til personer som har lyst til å prøve å bo som Pistorius. Foto: AP Photo/VNS24/7-File / NTB Scanpix
BILLIG: Huset har blitt kjøpt av en lokal gruvekonsulent, Louwtjie Louwrens, som ifølge magasinet YOU har planer om å leie ut huset til personer som har lyst til å prøve å bo som Pistorius. Foto: AP Photo/VNS24/7-File / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): For halvannet år siden skjøt og drepte Oscar Pistorius, også kjent som «Bladerunner», sin kjæreste Reeva Steenkamp hjemme i sin villa i Pretoria.

Nå skal det ifølge sørafrikanske YOU Magazine endelig ha lykkes den tidligere friidrettstjernen å selge villaen.

Halv pris Huset har blitt kjøpt av en lokal gruvekonsulent, Louwtjie Louwrens, som ifølge magasinet har planer om å leie ut huset til personer som har lyst til å prøve å bo som Pistorius.

Tidligere i år sa sør-afrikanerens forsvarer, Barry Roux, at Pistorius ønsket å selge huset for å kunne dekke kostnadene sine i forbindelse med rettsaken.

Huset, som skal være på omlag 700 kvadratmeter, har ligget ut på markedet en stund, men interessen har ikke på noen måte vært voldsom.

Derfor har det nå blitt solgt på billigsalg, og Pistorius får bare omlag halvparten av det andre luksusvillaer i området går for.

Louwrens betalte 4,5 millioner sørafrikanske rand, eller nesten 27 millioner norske kroner.

Dom i august Retten i Sør-Afrika har bestemt at saken mot Oscar Pistorius avsluttes første uken i august. Dermed går den fire måneder lange rettssaken mot slutten.

27-åringen risikerer livsvarig fengsel, med en minimumstid på 25 år, for å ha drept kjæresten Reeva Steenkamp natt til valentinsdagen i fjor. Han nekter ikke for å ha skutt henne, men hevder det var et uhell.

Rettssaken startet 3. mars, men tok en seks ukers pause i sommer for at den tiltalte skulle gjennomgå en psykiatrisk vurdering. Den konkluderte med at Pistorius ikke var psykisk ustabil i gjerningsøyeblikket.

DOM: Retten i Sør-Afrika har bestemt at saken mot Oscar Pistorius avsluttes første uken i august. Dermed går den fire måneder lange rettssaken mot slutten. Foto: AFP PHOTO / POOL / Mike Hutchings / NTB Scanpix
DOM: Retten i Sør-Afrika har bestemt at saken mot Oscar Pistorius avsluttes første uken i august. Dermed går den fire måneder lange rettssaken mot slutten. Foto: AFP PHOTO / POOL / Mike Hutchings / NTB Scanpix Vis mer