<strong>KALDDUSJ:</strong> Bulgarias Stanislav Manolev scorer det bulgarske ledermålet tidlig i andre omgang. Foto: LARS KRABBE, AP / NTB SCANPIX
KALDDUSJ: Bulgarias Stanislav Manolev scorer det bulgarske ledermålet tidlig i andre omgang. Foto: LARS KRABBE, AP / NTB SCANPIX Vis mer

Nå ser det mørkt ut for Danmarks VM-håp

Spilte 1-1 hjemme mot Bulgaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Danmarks fotballherrer klarte kun 1-1 hjemme mot Bulgaria i kveld. Dermed ser det enda tøffere ut for rødtrøyene å nå fotball-VM i Brasil.

Danskene fikk sin første seier i kvalifiseringen over Tsjekkia fredag, men har kun samlet seks poeng på fem kamper. I dag kom danskene bakpå i starten av annen omgang, men reddet uavgjort gjennom Daniel Aggers straffescoring.

Danmark styrte kampen, men slet mot et kompakt bulgarsk forsvar. Vertene skapte fire gode målsjanser før hvilen uten å score. Og like etter sidebytte skjedde det som ikke skulle skje.

<strong>REDDET POENG:</strong> Daniel Agger scorer på straffespark. Foto: THOMAS BORBERG, AP / NTB SCANPIX
REDDET POENG: Daniel Agger scorer på straffespark. Foto: THOMAS BORBERG, AP / NTB SCANPIX Vis mer

Bulgaria kontret, og Alexander Tonev kom seg fri fra Lars Jacobsen på kanten. Han slo inn til Stanislav Manolev, som var tett markert, men likevel klarte å banke inn 1-0-scoringen.

Gjestene ble tent av scoringen og forsøkte flere kontringer, men Andreas Cornelius fikk kjempet til seg et straffespark da han ble tatt av Ilija Milanov i Bulgarias felt. Fra ellevemeteren var Agger kald og utlignet.

Med seks poeng er Danmark på 4.-plass i gruppe B. Det skiller to poeng opp til Tsjekkia og fire til Bulgaria. Italia topper gruppen med 13 poeng fra fem kamper. Tirsdag slo italienerne Malta 2-0 på bortebane etter to scoringer av Mario Balotelli.

VM-kvalifisering

Gruppe A:
Serbia — Skottland 2-0, Belgia — Makedonia 1-0, Wales — Kroatia 1-2.

Gruppe B:
Armenia — Tsjekkia 0-3, Danmark — Bulgaria 1-1, Malta — Italia 0-2.

Gruppe C:
Irland — Østerrike 2-2, Tyskland — Kasakhstan 4-1.

Gruppe D:
Estland — Andorra 2-0, Nederland — Romania 4-0, Tyrkia — Ungarn 1-1.

Gruppe F:
Aserbajdsjan — Portugal 0-2, Nord-Irland — Israel 0-2.

Gruppe H:
Ukraina — Moldova 2-1, Polen — San Marino 5-0, Montenegro — England 1-1.

Gruppe I:
Frankrike — Spania 0-1.

En trøst for danskene er at de møter Malta og Armenia i fire av de fem gjenstående kampene. I tillegg møter de Italia på hjemmebane.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer