MATCHVINNER: Morten Moldskred scoret Norges eneste mål mot Slovakia. RBK-spissens kanonskudd var utagbart for keeper. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
MATCHVINNER: Morten Moldskred scoret Norges eneste mål mot Slovakia. RBK-spissens kanonskudd var utagbart for keeper. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Nå ser jeg fram til noen hyggelige fotballkamper utover

Moldskred-suser senket Slovakia.

||| ZILINA (Dagbladet): Slovakia - Norge 0-1.

Morten Moldskred scoret kampens eneste mål da Norge ga VM-klare Slovakia noe å tenke på i Zilina.

Nå er det ikke utypisk norsk å vinne 0-1 borte når det ikke gjelder, men det var mye å glede seg over i dag.

- Morten er en skikkelig måltyv, det er synd at han ikke scorer ett til i dag, sier Egil Drillo Olsen til Viasat.

- Hvordan er det å starte landslagssesongen med en seier?

- Veldig betryggende. Nå ser jeg fram til noen hyggelige fotballkamper utover året, svarer Drillo.

Headet i stolpen
Norge startet kampen med å presse Slovakia høyt. Det ventet nok ikke hjemmelaget, som ble stresset med ballen i laget.

Slovakia kom likevel til kampens første sjanse etter åtte minutter, da Jon Knudsen ikke fikk vekk en Sapara-corner. Men slovaken foran mål bommet regelrett på ballen.

Like etter skapte Norge trøkk mot mål etter en corner fra John Arne Riise.

Bjørn Helge Riise klemte til fra 25 meter, men keeper Jan Mucha slo til ny corner, som Brede Hangeland dessverre ikke lyktes i å hælsparke i mål.

Hangeland kom til en ny kjempesjanse etter et langt innkast etter 18 minutter,  men Mucha avverget igjen. Daniel Braaten headet i stanga etter den påfølgende corneren.

Nesten tabbemål
27 minutter inn i kampen kombinerte Norge fint.

Bjørn Helge Riise fant Christian Grindheim, som tredde gjennom til Morten Moldskred på høyrekanten, men skuddet hans snek seg utenfor via keeper.

Etter drøye 35 minutter satte Slovakia hardt press på Norge.

Først reddet Henning Hauger på streken etter corner, så måtte Jon Knudsen ta ut sitt aller ypperste for å redde en heading fra Zdenko Strba.

Etter 43 minutter var Norge ekstremt heldige, da Daniel Braaten på defensivt oppdrag forsøkte å avklare, men streifet bare ballen som traff klokkerent i stanga, og spratt i klyppene til en ellers utmanøvrert Jon Knudsen.

- Vi er ikke flinke nok i midtbanen til å styre folk dit vi vil ha dem. Det er fortsatt endel å sette fingeren på defensivt, kommenterer Drillo.

   
Moldskred-suser
Norge fortsatte med høyt press etter pause, og fikk den første nesten-sjansen da Gamst spilte gjennom Braaten. Pasningen var bare noen centimeter for lang til at Braaten kom alene med keeper.

De neste 20 minuttene av omgangen skjedde det lite annet enn noen nestensjanser for hjemmelaget, og en del spillerbytter.

21 minutter inn i andre omgang ble Erik Huseklepp, som nettopp var kommet inn for Braaten, flott spilt fram av Tom Høgli. Brann-spissen dro seg fint fri og skjøt  i brystet på keeper. Returen havnet hos Morten Moldskred som banket ballen opp i nettaket.

- Han skapte jo goalen på egen hånd, rent bortsett fra at han ikke setter den inn. Det var veldig gunstig at Huseklepp kom inn på det tidspunktet, sier Drillo til Viasat.

Like etter kunne Moldskred doblet ledelsen, men forsøkte å runde keeper i stedet for å skyte, og Mucha fikk dyttet ballen til corner. Igjen fint forarbeid av Huseklepp som spilte ham fram.

POSITIVT INNHOPP: Eirik Huseklepp var god den halvtimen han spilte på Zilina stadion. Foto:  Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
POSITIVT INNHOPP: Eirik Huseklepp var god den halvtimen han spilte på Zilina stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Kunne doblet
Åtte minutter før full tid var Moldskred igjen alene med keeper, men satte ballen rett på Mucha.

Huseklepp fikk returen, men to forsvarere kom seg inn foran mål og stoppet ham.

Fem minutter seinere glapp innbytter Vadim Demidov i markeringen av Filip Holosko, men slovaken headet rett på Jon Knudsen.

Rett før full tid var Huseklepp på farta igjen. Fightet seg fri på venstresida og la inn foran mål der Espen Ruud la an og fyrte av, men i kroppen på keeper Mucha.

Drillo skrøt av Norges midtbane etter kampen.

- Alle gjorde en veldig god jobb, for ikke å snakke om Grindheim. Han gjorde en kjempejobb defensivt og offensivt, sier han til Viasat.

IKKE HELT FORNØYD: Drillo hadde som vanlig ting å utsette på den norske prestasjonen. Men landslagssjefen medgikk at det gode resultatet er betryggende. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
IKKE HELT FORNØYD: Drillo hadde som vanlig ting å utsette på den norske prestasjonen. Men landslagssjefen medgikk at det gode resultatet er betryggende. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer