- Nå ser NHL til Norge

ANAHEIM (Dagbladet): Anaheim- Columbus 3- 1. Columbus-trener Dave King tror Espen Knutsens allstar-uttak sender flere NHL-speidere til Norge. - Dette er enormt stort for norsk ishockey, sier King til Dagbladet.

For mens Shampo ble plukket opp i allstar-limousin på vei til Beverly Hills' beste hotell, snakket King om ringvirkningene av uttaket.

- Dette er positivt for Columbus. Og det er ekstremt positivt for norsk ishockey. Vi ser nå at norske spillere lykkes, og at landet utvikler spillere.

- Norge er i ferd med å bli et viktig land for spillerutvikling. Og det er fantastiske nyheter for norsk ishockey. Jeg synes det er strålende, sier King.

Han tror nå at NHL-klubbene kommer til å følge norsk ishockey tettere, og at flere nordmenn vil få sjansen i verdens tøffeste liga.

- Tore Vikingstad og Trond Magnussen er veldig gode spillere som jeg er sikker på at kan spille i denne ligaen. De trenger bare de rette omgivelsene og det rette laget. Espen fikk sjansen med det rette laget, forteller King ivrig.

Komplett spiller

Og kanadieren gleder seg over Shampos uttak til allstar-helga.

- Han har spilt så bra for oss. Han har blitt mer voksen som NHL-spiller denne sesongen. Han er en mer komplett spiller og forstår spillet bedre enn i fjor. Og han kjemper hardt hver kveld, sier King.

Espen sjøl er nervøs foran morgendagens kamp med NHLs superstjerner. Uttaket har allerede gitt 30-åringen 1,8 millioner bonuskroner.

- Dette blir moro. Men det hadde vært greit å vinne noen flere kamper her også. Det er slitsomt å tape. Livet er lettere når man vinner, sier Shampo til Dagbladet.

Tapet mot Anaheim natt til i går var Columbus' tredje på rad.

Legendarisk trener

Allerede i dag skal Shampo møte på trening med verdenslaget. Der skal trener-legenden Scotty Bowman dele spillerne inn i rekker foran allstar-kampen.

LAGETS STJERNE : Mens resten av Columbus-spillerne gikk om bord i bussen, ventet en egen limousin på Shampo utenfor Arrowhead Pond natt til i går. I morgen spiller han allstar-kamp i Los Angeles.