Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå sier dommerne unnskyld til flaskesparker Wenger

- Skulle ikke blitt bortvist.

FRUSTRERT: Arsene Wenger ble sint og sparket til ei flaske. Han ble ikke mindre frustrert da han ikke fikk lov til å stå på tribunen. Foto: EPA
FRUSTRERT: Arsene Wenger ble sint og sparket til ei flaske. Han ble ikke mindre frustrert da han ikke fikk lov til å stå på tribunen. Foto: EPA Vis mer

(Dagbladet.no) De siste overtidsminuttene på Old Trafford i går kveld ble smått komiske, etter at Arsene Wenger ble vist opp på tribunen.

Dommer Mike Dean ble aldri fornøyd med plasseringen til Wenger og franskmannen slo oppgitt ut med armene.

I kjølvannet av dette får ikke Wenger straff fra det engelske fotballforbundet - han får i stedet en unnskyldning.

Managerforeningen har tatt kontakt med dommerforeningen og de har blitt enige om at behandlingen av Arsenal-manageren var for streng. Wenger ble vist bort fra benken da han i frustrasjon sparket en plastflaske opp i lufta.

Undøvendig fokus
- Selv om avgjørelsen er riktig i henhold til regelverket, blir det tatt ut av sin sammenheng med tanke på kampbildet. Og så blir det etterfulgt av det tullet om hvor Arsene Wenger skulle sitte, sier sjef i managerforeningen Richard Bevan ifølge PA Sport.

Wenger kommer nå til å motta en unnskyldning fra Premier Game Match Officials Board, som setter opp dommerne til engelske toppseriekamper.

Fem minutter på overtid trodde Arsenal et øyeblikk at de hadde kjempet seg til ett poeng da Robin van Persie omsider fikk ballen i nettet, men assistentdommeren hadde stått lenge med flagget høyt hevet for offside på William Gallas.

BORTVIST: Arsene Wenger blir her bortvist av Mike Dean. Foto: EPA
BORTVIST: Arsene Wenger blir her bortvist av Mike Dean. Foto: EPA Vis mer

Det var en helt riktig vurdering av mannen på sidelinja, men for Arsene Wenger var det en bitter pille å svelge. Den vanligvis sindige franskmannen ga både fjerdedommer Lee Probert og dommer Mike Dean en overhøvling som kvalifiserte til å se sluttsekundene fra tribuneplass.

- Lee Probert klarte ikke håndtere situasjonen og han skapte et unødvendig fokus utenfor banen med bare ett minutt igjen, sier Bevan.

- Feilvurdering
Det utløste en ufrivillig komikveld på Old Trafford ettersom Wenger ikke fant et nytt tilholdssted som var greit for kamplederen. Etter to minutter med ivrig gestikulering og opphetet ordkløveri, måtte Arsenal-sjefen kapitulere og begynte på den tunge veien til garderoben.

- Jeg har snakket med dommersjef Keith Hackett og han er enig i at dette var en feilvurdering og Wenger vil få en unnskyldning, sier managersjef Bevan.

Wenger rakk ikke engang å komme fram til spillertunnelen før kampen ble blåst av til det som endte med seier til Manchester United, etter at Aboud Diaby scoret et utrolig selvmål.

- Jeg ble bortvist siden jeg sparket til en flaske da et mål ble annullert for offside. Jeg visste ikke at det var noe vi ikke fikk lov til, sier en oppgitt Wenger.

FLAKSESPARKET: Her sparker Arsene Wenger ei plastflaske i frustrasjon. Foto: AP
FLAKSESPARKET: Her sparker Arsene Wenger ei plastflaske i frustrasjon. Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling