PÅ VEI TIL EN ALTERNATIV ØKT: Her sitter Maiken Caspersen Falla i fullt rulleskiutstyr mens de andre landslagsløperne jogger avgårde på langtur. Et vondt kne etter paintball har endret litt på sprintmesterens treningsopplegg denne uka.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ VEI TIL EN ALTERNATIV ØKT: Her sitter Maiken Caspersen Falla i fullt rulleskiutstyr mens de andre landslagsløperne jogger avgårde på langtur. Et vondt kne etter paintball har endret litt på sprintmesterens treningsopplegg denne uka.Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Nå sier jeg bare at jeg er en krigshelt

Maiken Caspersen Falla skadet seg i utdrikningslag.

HEMSEDAL (Dagbladet): Langrennsjentene er midt inne i sommersamlinga i Hemsedal nå, men ikke alle er med på de lange løpeturene de kjører sammen.

Da Therese Johaug og de andre skiessene la ut på en tre timers joggetur i går, spente Maiken Caspersen Falla på seg rulleskiene.

Grunnen, skulle det vise seg, var et utdrikkingslag med uante følger. Maiken og de andre jentene spilte nemlig paintball, og der var verdens- og  olympiamesteren fritt vilt.

- Så heiv jeg meg ned for å unngå en kule, og da traff jeg en stein med kneet. Nå har jeg hovna opp, og det er blitt veldig vondt, ler hun samtidig som hun viser fram kneskåla.

Krigshelt
Paintball-skaden gjør at sprinteren verken kan løpe eller skøyte på rulleski, men heldigvis for Falla og alle andre skifans er det bare snakk om en slagskade.

- Det er jo ti av ti på unødvendighetsskalaen, kanskje, men det var gøy å spille paintball.

Selv om det var et utdrikningslag kan ikke Falla skylde på fylla heller. Når du samler et visst antall konkurransemennesker og byr opp til kamp, må man nesten bare regne med at noe kan skje.

- Vi var jo mange langrennsjenter der med like stort konkurranseinnstinkt som meg, så da skulle jeg ikke tape. Men det var bare jeg som fikk krigsskade, så nå sier jeg bare at jeg er krigshelt. Kongens fortjenestemedalje neste, forteller hun, og klarer knapt å slutte å le.

Skal bli bedre på distanser
Det er selvfølgelig lettere å le av det nå som hun har fått sjekket ut at det ikke er noe alvorlig galt med kneet. I tillegg kan hun smile av de gode testresultatene hun har om dagen. I Birken forrige helg perset hun med 2.40, så det er ikke kapasiteten det skal stå på til vinteren.

- Det er mer rutinen i skirennene jeg mangler. Hvor hardt kan jeg starte, hvordan skal jeg klare å holde farta i svinger, oppover og nedover. Den rutinen tror jeg bare jeg må gå flere skirenn for å få. Når jeg går skirenn til vanlig, går jeg 1,3 kilometer, sier sprinteren.

Ser du på merittlista til Falla er det stort sett sprintene hun har lykkes i. Slik skal det ikke bli for alltid.

NM-bronsen fra 15-kilometeren på Røros i år er en indikasjon på at Falla kan mer enn bare å sprinte. Og når sesongen som ligger foran henne er uten mesterskap skal hun bruke sjansen til å skaffe seg mer av den rutinen hun selv ser hun mangler.

- Når det ikke er noe mesterskap slipper jeg å spare meg inn mot det og kan heller få gått noen distanserenn, for det har jeg ikke fått gått på mange år, sier hun.