Nå sikter Edvald mot sammenlagtseier i Polen Rundt

Tok sin andre etappeseier.

SUVEREN: Edvald Boasson Hagen var knusende overlegen i spurten på den sjette etappen av Polen Rundt.Foto: SCANPIX/EPA
SUVEREN: Edvald Boasson Hagen var knusende overlegen i spurten på den sjette etappen av Polen Rundt.Foto: SCANPIX/EPAVis mer

(Dagbladet.no): Edvald Boasson Hagen tok i ettermiddag sin annen etappeseier under årets Polen Rundt da han spurtslo blant andre gårsdagens vinner og sammenlagtleder Alessandro Ballan i målbyen Zakopane.

- Jeg følte at jeg hadde grei kontroll mot slutten. Jeg satte meg foran og passet på at det ikke var noen som angrep og gikk i brudd. Mesteparten av dagen satt jeg på hjulet til Ballan og kontrollerte ham. Jeg vurderte å støte på ham, men skjønte tidlig at jeg ikke kom meg løs. Derfor bestemte jeg meg for å vente på spurten, og det fungerte jo veldig bra. Jeg er veldig godt fornøyd med dagen, oppsummerer Boasson Hagen overfor Dagbladet.

Boasson Hagen startet dagen 15 sekunder bak Ballan i sammendraget. Som førstemann over målstreken i byen, som kanskje er mest kjent for sine hoppbakker, sikret han seg ti bonussekunder. Den regjerende verdensmesteren Ballan tok på sin side seks bonussekunder.

Håper på sammenlagtseier
Dermed beholder Lampre-rytteren den gule ledertrøya med Edvald Boasson Hagen 11 sekunder bak foran morgendagens avsluttende etappe fra Rabka Zdroj til Krakow. Mellom de to ligger Daniel Moreno fra Caisse d'Epargne. Spanjolen er bare sekundet foran Boasson Hagen.

Han irriterer seg litt over de sekundene han tapte til Ballan i stigningene på gårsdagens etappe, men har ikke gitt helt gitt opp å vinne sitt første etapperitt i karrieren.

- Det er innlagte bonussekunder underveis og bonussekunder i mål, så jeg skal prøve hva jeg kan i morgen. En tredjeplass sammenlagt er ikke så verst, men jeg har aldri vunnet et etapperitt, så det kunne jeg godt tenke meg, sier Columbia-rytteren, som kommer til å ha hele laget kjørende for seg i morgen.

Nordmannen var en del av en 20-mannsgruppe som stakk fra hovedfeltet rundt fire mil før målgang på dagens etappe. Utbryterne slukte restene av brudd som hadde gått tidligere på etappen. De bygde seg etterhvert opp et forsprang på over åtte minutter til hovedfeltet. 

Boasson Hagen var knusende overlegen i spurten og vant med flere sykkellengder ned til verdensmester Ballan og de øvrige bruddkameratene.


Mot full VM-kvote

Det norske stortalentet vant også den fjerde etappen av rittet på onsdag, og er dermed i ferd med å plukke de nødvendige UCI-poengene som skal til for at Norge kan stille med ni mann under fellesstarten i VM seinere i høst.

Foran fredagens etappe skilte det sju poeng i kampen mellom Norge og Nederland om 10.-plass i verdensrankingen. Den plasseringen gir rett til ni syklister i VM. En 11.-plass gir bare tre syklister. Derfor står det mye på spill for sykkelnasjonen Nederland.

Det er sammenlagtplasseringene som gir flest poeng og nå gjelder for Boasson Hagen å ha nederlenderen Pieter Weening bak seg på lørdagens avslutning. Hvis nederlenderen og nordmannen begge havnet topp ti. Holder det for Boasson Hagen å ha nederlenderen minst fem plasseringer foran seg.

- Nå føler jeg meg ganske sikker på at Edvald skal ordne full kvote for oss. Den siste etappen virker å være noe som han mestrer i den formen er i om dagen, sier landslagssjef Steffen Kjærgaard til NTB.

- Det hadde vært utrolig artig å være med på å bidra til det, og vi skal klare å stille et sterkt lag, lover Boasson Hagen
.

VANT IGJEN: Edvald Boasson Hagen tok sin andre etappeseier under årets Polen Rundt da han vant etappen til vintersportsstedet Zakopane.Foto: SCANPIX/EPA/DAREK DELMANOWICZ POLAND OUT
VANT IGJEN: Edvald Boasson Hagen tok sin andre etappeseier under årets Polen Rundt da han vant etappen til vintersportsstedet Zakopane.Foto: SCANPIX/EPA/DAREK DELMANOWICZ POLAND OUT Vis mer