- Nå sikter jeg meg inn på Dæhlie

Bjørgen tangerte Skari-rekorder i La Clusaz.

VANT, SOM VANLIG: Justyna Kowalczyk (i bakgrunnen) måtte igjen se Marit Bjørgen krysse målstreken foran henne, som på sprinten i Davos forrige helg.Foto: SCANPIX/AP Photo/Keystone, Arno Balzarini
VANT, SOM VANLIG: Justyna Kowalczyk (i bakgrunnen) måtte igjen se Marit Bjørgen krysse målstreken foran henne, som på sprinten i Davos forrige helg.Foto: SCANPIX/AP Photo/Keystone, Arno Balzarini Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LA CLUSAZ/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen kommer trolig ikke til å vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen, men det kommer utelukkende til å skyldes at hun står over poengmelkekua Tour de Ski over nyttår.

For så lenge Rognes-ekspressen står på startstreken, virker ingen å være i stand til å hamle opp med henne.

På 15 kilometer fellesstart i franske La Clusaz, gjorde Kristin Størmer Steira og Justyna Kowalczyk helhjertede forsøk på å kvitte seg med spurtsterke Bjørgen før finalen, men i den lette 2,5 kilometersløyfa, skulle det vise seg å være en umulig oppgave.

Den polske jenta forsøkte seg på et siste desperat angrep i den siste motbakken, og Steira måtte slippe, men Bjørgen var det ingenting å gjøre noe med.

Ønskedrøm På oppløpet hadde 30-åringen full kontroll, og spurtet enkelt inn til sin tiende strake verdenscupseier - sin 42. totalt. Begge deler er tangeringer av Bente Skari-rekorder.

Nå står Bjørn Dæhlies 46 for fall.

- Nå må jeg sikte meg inn på Bjørn Dæhlie. Det er utrolig at jeg har klart å ta igjen Bente Skari. 42 seirer, det er ganske utrolig og noe jeg har hatt som en drøm de to siste årene, sier Bjørgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer