Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå sikter jeg meg inn på Dæhlie

Bjørgen tangerte Skari-rekorder i La Clusaz.

VANT, SOM VANLIG: Justyna Kowalczyk (i bakgrunnen) måtte igjen se Marit Bjørgen krysse målstreken foran henne, som på sprinten i Davos forrige helg.Foto: SCANPIX/AP Photo/Keystone, Arno Balzarini
VANT, SOM VANLIG: Justyna Kowalczyk (i bakgrunnen) måtte igjen se Marit Bjørgen krysse målstreken foran henne, som på sprinten i Davos forrige helg.Foto: SCANPIX/AP Photo/Keystone, Arno Balzarini Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LA CLUSAZ/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen kommer trolig ikke til å vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen, men det kommer utelukkende til å skyldes at hun står over poengmelkekua Tour de Ski over nyttår.

For så lenge Rognes-ekspressen står på startstreken, virker ingen å være i stand til å hamle opp med henne.

På 15 kilometer fellesstart i franske La Clusaz, gjorde Kristin Størmer Steira og Justyna Kowalczyk helhjertede forsøk på å kvitte seg med spurtsterke Bjørgen før finalen, men i den lette 2,5 kilometersløyfa, skulle det vise seg å være en umulig oppgave.

Den polske jenta forsøkte seg på et siste desperat angrep i den siste motbakken, og Steira måtte slippe, men Bjørgen var det ingenting å gjøre noe med.

Ønskedrøm På oppløpet hadde 30-åringen full kontroll, og spurtet enkelt inn til sin tiende strake verdenscupseier - sin 42. totalt. Begge deler er tangeringer av Bente Skari-rekorder.

Nå står Bjørn Dæhlies 46 for fall.

- Nå må jeg sikte meg inn på Bjørn Dæhlie. Det er utrolig at jeg har klart å ta igjen Bente Skari. 42 seirer, det er ganske utrolig og noe jeg har hatt som en drøm de to siste årene, sier Bjørgen.

- Sliten Bjørgen gikk i tet fra start, og det ble klart allerede i den første utforkjøringen at smørerne hadde truffet med gliden under skiene. Allerede på runde to begynte det å utkrystallisere seg en tettrio, og de skulle følge hverandre som skygger mot målgang.

- Det var hardt. Da vi kom løs, Kristin, Kowalczyk og jeg, bestemte vi oss for å kjøre høy fart for å holde luka. Jeg var ikke sikker på noe som helst underveis, men heldigvis holdt kreftene helt inn. Det var tungt da Kristin prøvde å rykke i den nest siste bakken. Kowalczyk gjorde også et forsøk, men jeg klarte å svare, oppsummerer Bjørgen.

- Nå føles det bare deilig, men jeg merker at jeg er sliten nå. Det skal bli godt å komme hjem til jul og få slappet av og ladet opp igjen, sier Bjørgen, som kommer til å bruke romjula og ukene etter nyttår på trening, mens de argeste konkurrentene går Tour de Ski.

Glad Steira Glad var også Kristin Størmer Steira, som har hatt en trøblete sesongoppkjøring, og som ikke hadde gått et skirenn på fire uker da hun stilte til start i den franske høyden.

En tredjeplass smakte derfor like godt som verdenscupseieren hun tok samme sted før jul i 2008.

- Jeg har hatt en spesiell forsesong og er nesten gladere i dag enn da jeg vant her for to år siden, sier Steira.

Den norske laginnsatsen var sterk lørdag. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Marthe Kristoffersen, Vibeke Skofterud og Therese Johaug ble nummer 8, 10, 11 og 13.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!