Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå sitter David Moyes et sted i Manchester og jubler

Thor Eggen vurderer Champions League-trekningen.

(Dagbladet): Åttedelsfinalene i Champions League ble trukket i sveitsiske Nyon i ettermiddag.

Der ble klart at fotballfolket kan glede seg til godbiter som Arsenal - Bayern Munchen og Manchester City - Barcelona.

Et lag som trolig smiler bredt etter trekningen er Manchester United. Laget til manager David Moyes møter greske Olympiakos.

- United var heldige. Akkurat nå sitter David Moyes et sted i Manchester og jubler, sier Viasat-kommentator Thor Eggen til Dagbladet.

- United er selvsagt kjempestore favoritter. Jeg tror faktisk de fikk maksimalt ut av dette og Olympiakos er nok blant de svakere lagene, sier Eggen.

United og Olympiakos møttes også i gruppespillet i både 2001 og 2002. Da vant United alle de fire kampene.

Tror på Barcelona Manchester City møter Barcelona til gigantoppgjør, og Eggen tror på en åpen kamp.

TIL HELLAS: Manchester United og David Moyes  møter Olympiakos. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
TIL HELLAS: Manchester United og David Moyes møter Olympiakos. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

- Neymar er i storform og har gått inn i rollen til Messi. Det blir spennende å se hvordan de utfyller hverandre hvis Messi er tilbake til Champions League starter opp igjen. Barcelona er jo favoritter nesten uansett hvem de møter, men med City kan alt skje, sier Eggen.

- City har jo vært gode på hjemmebane denne sesongen og kan slå hvem som helst. Det som er utfordringen er å prestere på bortebane. Akkurat nå tror jeg på Barcelona, sier Eggen.

Tøft for Arsenal Arsenal mistet gruppeseieren på overtid i 2-0-tapet mot Napoli. Det resulterte i knalltøff motstand og Bayern i åttedelsfinalen.

- Arsenal får smake på dette med å blir nummer to i gruppa. Små marginer kan ødelegge for Wenger, men vi skal huske at Arsenal kan slå alle. Dette blir et kjempeoppgjør. Det er ikke gitt at et Bayern i storform tar dette, sier Eggen.

Atletico Madrid gikk enkelt videre fra gruppespillet og møter Milan.

- Jeg holder Atletico som et av de mest spennende lagene. Der har de skjønt hvordan de skal drive en fotballklubb. Diego Simeone har fått tid på seg og tenk bare på de superspillerne som de har solgt de siste åra. Milan må virkelig heve seg, sier Eggen.

Eggen mener PSG er langt bedre enn de viste forrige sesong. Da røk de i kvarten mot Barcelona på bortemålsregelen.

- PSG er et veldig interessant lag. De er blitt mye bedre og jeg har fulgt dem nøye i hele høst. Det er mer struktur i laget og alt ser mye bedre ut. Jeg er overbevist om at de vil gjøre det tøft for Leverkusen, sier Eggen.

Zenit kan overraske Chelsea møter Galatasaray og dermed får Didier Drogba møte gamle kjente på Stamford Bridge.

- Chelsea er store favoritter. Ikke minst fordi de har en lur rev som trener. Jose Mourinho kan dette gamet og derfor kan jeg ikke se for meg at de ryker her, sier Eggen.

Real Madrid møter Schalke 04, mens Zenit møter Dortmund.

- Real Madrid tar seg av Schalke. Alt annet vil være en stor overraskelse. Jeg er mer spent på Dortmund. De har ikke spilt på topp denne sesongen og de trenger et skadefritt lag for å prestere på sitt beste. Zenit er en outsider i den kampen, sier Eggen.

STORKAMPER: Kommentator Thor Eggen gleder seg til flere tette oppgjør. Foto: Dagbladet
STORKAMPER: Kommentator Thor Eggen gleder seg til flere tette oppgjør. Foto: Dagbladet Vis mer