Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF vil trolig bygge treningsanlegg for landslagene på Øvre Romerike

Nå skal A-landslaget slippe å flytte rundt

Alt tyder på at Norges Fotballforbund velger å bygge sitt treningsanlegg for landslagene på Øvre Romerike.

NYTT TRENINGSANLEGG? Lars Lagerbäck og A-landslaget vil trolig slippe å flytte rundt så mye i framtida. Foto: NTB Scanpix
NYTT TRENINGSANLEGG? Lars Lagerbäck og A-landslaget vil trolig slippe å flytte rundt så mye i framtida. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I løpet av høsten bestemmer NFF seg for hvor treningsanlegget skal bygges. Ifølge Romerikes Blad står det mellom Ullensaker eller Nes.

Lier i Buskerud kan heller ikke helt utelukkes når fotballforbundet har vurdert sju mulige steder og valgt ut sitt finaleheat.

Ved flyplassen

Olaløkka mellom Jessheim og Gardermoen ligger sentralt til.

- For det første er Sand IL den klubben i Norge som har kortest avstand til den store verden, med Gardermoen og hovedflyplassen i nabolaget. Kommunikasjonene og infrastrukturen er den aller beste. Vi ligger ved E6, og har gode tog- og bussforbindelser. I området finnes en rekke hoteller.

- Grunnforholdene er førsteklasses, stedsnavnet Sand sier alt i så måte. Sand ligger ved en by i utvikling, Jessheim, og vi har kort vei til og fra Oslo, sier lederen av Ullensaker idrettsråd Jan Ivar Engebretsen til Romerikes Blad.

Null flystøy

Funnefoss/Vormsund på sin side håper å lokke NFF til Opakermoen.

- Tomteprisene gjør det trolig mye billigere å bygge i Nes. Fu/Vo har status som kvalitetsklubb, og vi disponerer et anlegg som inneholder noe av det NFF etterspør, blant annet et klubbhus som også kan brukes av NFF. Ved idrettsanlegget planlegges skole og barnehage, sier Tom Hagen, leder i Fu/VO siden 1999.

De håper flystøy skal få fotballforbundet til å vrake Sand IL sine planer ved Jessheim.

- Hos oss er det null flystøy, i motsetning til i Ullensaker. Det må være en klar fordel. Vi har også sendt inn dokumentasjon som viser mindre nedbør i Nes enn Ullensaker. Også det en opplagt fordel i våre øyne.

A-landslaget har i årevis vært på flyttefot rundt Oslo-gryta. Åråsen (Lillestrøm), Nadderud (Stabæk) og Bislett (Oslo) har alle vært brukt i tillegg til Ullevaal. Lenge har NFF ønsket et eget treningsanlegg for sine landslag.