- Vi må ta igjen det tekniske forspranget utlendingene har fått etter klappskøytenes inntog, sier Ådne til Dagbladet.
- Det handler om å flytte grenser for hvor fort jeg kan gå innersvingene. Jeg må ha hjelp til å dra opp farta før jeg sjøl gjør jobben i svingen.
Her forteller Ådne hvordan de nye treningsprinsippene virker:
- Roger Strøm er en av verdens raskeste i starten. Derfor drar han de første hundre metrene før Grunde Njøs overtar til midt på vekslingssida. Jeg ligger i dragsuget og hviler og kan trå til for fulle mugger inn i innersvingen.
Mye å hente
Skulle Ådne gjort disse øvelsene uten drahjelp, hadde han greid to-tre repetisjoner. Han ville brukt mye krefter på å opparbeide fart inn til siste sving. Med tre mann som samarbeider om drahjelpa, rasjonerer de på kreftene.
- Farta blir mye høyere enn hva jeg oppnår alene, sier Ådne Søndrål.
Ådne er ikke fornøyd med teknikken på klappskøyter og mener han har mye å forbedre tross OL-gull, VM-tittel og verdensrekorder forrige sesong.
- Canadiere og amerikanere har ofte bakgrunn fra kortbaneløp. De er vant til krappe svinger i høy hastighet og er flinkere til å vite hvor mye de skal ligge over.
Rundetid 25 blank
- Med to ukers beinhard terping i Calgary vil både Roger, Grunde og jeg få teknisk framgang. Vi vil gå rundetider som ingen skøyteløper noensinne har gått _ kanskje helt ned mot 25 blank.
- Så stor hastighet må vi trene i for å komme et skritt videre. Og det er viktig å vite hvor grensa går for hvor høy fart jeg kan ha, sier Ådne Søndrål.