Nå skal alle landslag lære av Høgmo-stilen

Første skoletime i går.

TOPPTUNGT: Etter foredraget viste Per-Mathias Høgmo sine prinsipper i praksis. Spillerne han ledet i økta, var Lyns G16-lag, som vanligvis trenes av NFFs utviklingssjef Stig Inge Bjørnebye (i sort jakke t.h. for Høgmo). Foto: Bjørn Langsem
TOPPTUNGT: Etter foredraget viste Per-Mathias Høgmo sine prinsipper i praksis. Spillerne han ledet i økta, var Lyns G16-lag, som vanligvis trenes av NFFs utviklingssjef Stig Inge Bjørnebye (i sort jakke t.h. for Høgmo). Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Tung norsk fotballhistorie var samlet i Lyns klubbhus på Kringsjå i går.

Her satt folk som har vært landslagskaptein (Hallvar Thoresen), Bayern München-klippe (Erland Johnsen), landslagssjef (Nils Johan Semb), Premier League-stjerne (Stig Inge Bjørnebye) og Champions League-gjenganger (Christer Basma).

Alle var de kommet for å lytte til, og lære av, norsk fotballs fremste samlingspunkt for tida: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

- Svær prosess For nå er jobben med å etablere en ny, felles stil for de norske fotballandslagene i gang. Den røde tråden skal spinne seg fra seniorgutta og helt ned til 15-årslandslaget. 

- Vi ser på hvilke krav som skal stilles til spillestilen, rolledefinisjoner, metoder, progresjon og fokus, sier utviklingssjef i Norges Fotballforbund, Stig Inge Bjørnebye.

- Kort og godt må vi se på om det vi gjør, er godt nok. Det er en svær prosess, for det er mange landslag som må evalueres, fortsetter han. Vil danne mal De rundt 50 tilhørerne som fikk et timeslangt foredrag fra Høgmo og hans analytiker Martin Foyston i går, besto hovedsakelig av spillerutviklerne i hver av landets 18 fotballkretser, pluss trenerne for de aldersbestemte landslagene. Etter presentasjonen demonstrerte Høgmo og Foyston sine prinsipper på feltet, gjennom ei økt med Lyns interkretslag i 16-årsklassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer