Nå skal alt avgjøres

To nye lag i ledelsen i Klubben i mitt hjerte.

• Finn din klubb blant 13 000 norske idrettsforeninger - og stem

(Dagbladet.no) Nå er det bare tre dager igjen av Klubben i mitt hjerte-kåringen. I helga passerte vi 100 000 stemmer, og engasjerte ildsjeler er nå på oppløpssiden.

Lokal stå på-vilje har nå sendt to nye klubber til topps i sine klasser.

Roterud IL har tatt over ledelsen i klassen for fleridrettslag med færre enn 500 medlemmer og Hasunds Hund topper i gruppa for spesialidrettslag med under 100 medlemmer.

Brann og RBK bak Vålerenga

I klassen for spesialidrettslag med flere enn 100 medlemmer, har Brann nærmet seg Vålerenga, mens Rosenborg følger rett bak.

I den aller største klassen - for fleridrettslag med over 500 medlemmer, ligger det an til å bli en skikkelig duell mellom Fram og Start i kampen om seieren. De to lagene kjempet også om førsteplassen i fjor, og da vant vestfoldingene. Da gjenstår det bare å se om sørlendingene nå har slukket sorgene etter nedrykket og kan ta opp kampen de siste dagene.

Roterud er en klubb som har kapret mange stemmer de siste dagene, og nå vil de beholde ledelsen helt til valglokalet stenger klokka 12 på fredag.

LEDER FORTSATT: Vålerengas fotballgutter leder fortsatt i sin klasse, men Brann og Rosenborg kan ta dem igjen. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
LEDER FORTSATT: Vålerengas fotballgutter leder fortsatt i sin klasse, men Brann og Rosenborg kan ta dem igjen. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

- Vi har noen ildsjeler som har gått i front. Det er stort engasjement i klubben, spesielt etter at vi fikk den nye kunstgressbanen vår, sier klubbleder Tor Arne Ringstad i Roterud.

Klubben driver med fotball, ski og idrettsskole, for barn fra seks til 14-15 år. Når ungene kommer i ungdomsskolealder går de videre til andre klubber.

Stor valgkamp

Slik har valgkamplederne i klubben rett utenfor Lillehammer jobbet:

• De har hengt opp plakater ved innkjøringene til boligfeltene og levert løpesedler i alle postkassene.

• Klubben har sendt ut e-poster og skrevet om kåringen på nettsida si.

• Roterud har også tatt kontakt med lokalpressen, som har skrevet om klubbens kjemping i toppen av klassen.

• Forskjellige arbeidsplasser i nærmiljøet er også engasjer og har oppfordret sine ansatte til å stemme. Også idrettslagets sponsorer har vært aktive.

Nå skal alt avgjøres

Har også en plan B

Alt arbeidet har nå betalt seg, og klubben sitter i førersetet på vei mot seier. Men med tre dager igjen kan de ikke ta noe for gitt. Det skal ikke mye til før det skjer store endringer i de forskjellige plassene.

- I så fall har ildsjelene våre en plan. Vi kommer til å stå på til siste slutt, sier Ringstad.

Kåringen er delt inn i fem klasser, og de to beste i hver klasse fordeler over 400 000 kroner i midler til utstyr fra Norsk Tipping.