Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå skal Benitez redde Premier League-sesongen

- Vi skal være blant topp fire.

HÅPER PÅ EN NY START: Liverpools manager Rafael Benitez vil legge Champions League-fiaskoen bak seg og konsentrere seg om Premier League. Foto: Darren Staples/Scanpix/Reuters
HÅPER PÅ EN NY START: Liverpools manager Rafael Benitez vil legge Champions League-fiaskoen bak seg og konsentrere seg om Premier League. Foto: Darren Staples/Scanpix/Reuters Vis mer

|||(Dagbladet): Liverpool gikk på nok et tap i går kveld i den siste kampen i gruppespillet i Champions League. 1-2 mot Fiorentina på hjemmebane ble det tredje tapet på de seks kampene i gruppe E.

Tredjeplassen i gruppa gir dem imidlertid en plass i Europaligaen som plaster på såret, men trener Rafael Benitez mener laget ikke kan bruke krefter på det.

- Det viktigste for oss er å klatre oppover på Premier League-tabellen. Å være blant topp fire. Vi skal ikke spille Europaliga før i februar så vi har masse tid til å konsentrere oss om Premier League, sier Benitez til nyhetsbyrået PA.

Må lære av fiaskoen
Årets Champion League-opplevelse har vært en brutal nedtur for Liverpool-spillerne, men Benitez mener det har gjort spillerne sterkere.

- Dette er en opplevelse som spillerne vil huske og som vil gi dem styrke og mer besluttsomhet til å forbedre seg i løpet av resten av sesongen.

Liverpool ligger på sjuende plass i Premier League, tre poeng bak Tottenham på fjerdeplassen. Søndag tar de imot Arsenal på hjemmebane, en viktig motstander i kampen om plassene som gir europacupspill.

- Jeg håper vi nå får en ny begynnelse og en ny sesong. Nå skal vi konsentrere oss om Arsenal og spille godt på søndag, sier en offensiv trener.

Torres og Aquilani
Benitez er spesielt skuffet over at laget slapp inn to mål på slutten av kampen mot Lyon og så igjen et sent mål mot Lyon i går.

- Vi visste at vi ikke kunne avansere i Champions League før kampen og det er alltid vanskelig med slike kamper der du vet at resultatet ikke får noen betydning. Jeg forventer en helt annen tilnærming til Arsenal på søndag.

Han var mest fornøyd med Alberto Aquilanis prestasjon i går. I tillegg til at Fernando Torres så bra ut og at Steven Gerrard nærmer seg toppform. Benitez sier at både Torres og Aquilani er klare for spill i helga.

Selv ber Aquilani om tålmodighet fordi det vil ta tid for han å komme tilbake i toppform etter det lange skadeavbrekket.

- Det er vanskelig for en fotballspiller å prestere når man ikke har spilt på sju-åtte måneder. Når du ikke spiller er ikke formen god og du trener ikke like bra. Men ved å spille kamper så får man god nok trening og kommer i form, sier Aquilani til skysports.

Han er enig i Benitez fokus på den hjemlige serien.

- Det er veldig viktig for oss å bli ett av de fire øverste lagene. Vi må ta en kamp av gangen, vinne hver kamp og ikke tenke på tabellen. Vi trenger å vinne på søndag. 

GODT NYTT: På en dårlig kveld gledet Benitez seg over at Fernando Torres er tilbake i form. Foto: Scanpix
GODT NYTT: På en dårlig kveld gledet Benitez seg over at Fernando Torres er tilbake i form. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media