Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå skal Bremen ta Barca også

- Ingen grunn til å frykte dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Levski Sofia - Barcelona 0-2. Werder Bremen - Chelsea 1-0.

Det har ikke akkurat gått på skinner for de regjerende Champions League-mesterne denne sesongen. Etter at de vant den første kampen i turneringen hele 5-0, spilte de tre på rad uten seier.

I kveld møtte de bulgarerne igjen, og spanjolene sikret seg en særdeles viktig seier.Bremen slo Chelsea, og dermed hadde Barca vært ute av Champions League om det ikke hadde blitt tre poeng i kveld.

To optimistiske lag

- Nå er det bare én ting som gjelder i den siste kampen mot Werder Bremen, og det er seier. Det blir ikke lett, men jeg er optimistisk, sier Barca-trener Frank Rijkaard ifølge nyhetsbyrået AP.

Barcelona ligger fortsatt to poeng bak Werder Bremen, og Ronaldinho & Co. må vinne hjemme på Camp Nou, ellers blir de det første laget som ryker ut i gruppespillet sesongen etter triumf i Champions League.

Den tyske landslagsspilleren Torsten Frings tror de kan klare å slå ut mesterlaget.

- Alt ligger i våre hender nå, og det er et godt utgangspunkt. Vi trenger ikke være redd for Barcelona, men det blir en veldig tøff kamp, sier Frings.

TIDLIG SCORING: Ludovic Giuly sendte oransje Barcelona i ledelsen etter fem minutter. Foto: AP
TIDLIG SCORING: Ludovic Giuly sendte oransje Barcelona i ledelsen etter fem minutter. Foto: AP Vis mer

Det ligger an til å bli en skikkelig thriller 5. desember.

Spansk pangstart

Barcelona spilte ingen stor kamp i Sofia, men de gjorde jobben. Det er tross alt det viktigste, ikke minst på bortebane i Europa.

De fikk en pangstart på kampen da Ludovic Giuly plukket opp en dårlig klarering i feltet og sendte ballen i mål.

- Den raske scoringen ga Barcelona et psykologisk overtak, sier Levski-sjef Stanimir Stoilov.

Resten av omgangen var preget av dårlig spill av to tamme lag, men Barcelona hadde full kontroll.

20 minutter etter pause utnyttet Andres Iniesta nok en Sofia-feil. Han var på rett plass til rett tid da han satte en retur fra keeper i mål.Både Eidur Gudjohnsen og Deco misbrukte fine muligheter for Barca. Gudjohnsen har scoret flittig på bortebane i La Liga, men på bulgarsk jord virket islendingen ufokusert.

Stor Mikel-sjanse

image: Nå skal Bremen ta Barca også

Chelsea hadde de beste mulighetene mot Werder Bremen, og spesielt John Obi Mikel - som startet for tredje gang for londonerne - var nære.

Den tidligere Lyn-spilleren headet over fra god posisjon tidlig i kampen, siden han nok ble litt overrasket over at ballen kom fram. Heller ikke Michael Ballack var forberedt, da han fikk låret på et innlegg fra Ashley Cole.

En som tok var på sjansen han fikk var Per Mertesacker. Han fikk gå helt alene i feltet på en corner, og headet kontant i mål. Ingen av lagene imponerte spesielt i kveld, og det ble ikke flere mål på Weserstadion.

- Vi spilte ikke bra. Det virket som vi tok det for gitt at vi kom til å gå videre, sier Ballack.

Chelsea beholder likevel førsteplassen i pulja, på grunn av bedre målforskjell i de innbyrdes oppgjørene med tyskerne.

Engelskmennene møter svake Levski Sofia i den siste kampen, og bør vinne og dermed sikre gruppeseieren. De er uansett sikret avansement til åttendelsfinalene.

UMARKERT: Per Mertesacker sto helt alene da han headet en corner i mål.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!