SPILLER FOR BENITEZ: Enner Valencia og lagkameratene jublet for 1-0-scoringen mot Sveits. Likevel trakk Sveits det lengste strået til slutt. Foto: REUTERS / David Gray / NTB Scanpix
SPILLER FOR BENITEZ: Enner Valencia og lagkameratene jublet for 1-0-scoringen mot Sveits. Likevel trakk Sveits det lengste strået til slutt. Foto: REUTERS / David Gray / NTB ScanpixVis mer

- Nå skal det et lite under til om ikke Sveits går videre

Seiret på overtid mot Ecuador.

• Sveits - Ecuador 2-1 (0-1)

(Dagbladet): Vinneren av kampen mellom Sveits og Ecuador er på forhånd spådd å ta seg videre fra gruppespillet sammen med Frankrike i gruppe E.

Likevel virket ikke noen av lagene særlig lystne på seier i første del av kampen. Det så ut til at VM skulle få sin første uavgjort-kamp, men så klaffet det til slutt for Sveits - på overtid.

- Det var utrolig at vi klarte det. Laget hadde troen på seg selv. Men man merker at man er 1100 meter over havet, så da må man være tålmodig, sier landslagssjef Ottmar Hitzfeld.

I det 22. minutt satt den for Ecuador. Stephan Lichtsteiner dro ned Jefferson Montero ved hjørneflagget, og dommer Ravshan Irmatov idømte Ecuador et korrekt frispark.

Hedret død lagkompis Walter Ayoví takket for sjansen med å utføre et vakker frispark-innlegg inn i boksen. Der misset Sveits på markeringen av Enner Valencia - som stanget ballen inn i nettmaskene bak Diego Benaglio.

AVGJORDE: Haris Seferovic scoret på overtid - som ga Sveits seieren over Ecuador. Foto:REUTERS / David Gray / NTB Scanpix
AVGJORDE: Haris Seferovic scoret på overtid - som ga Sveits seieren over Ecuador. Foto:REUTERS / David Gray / NTB Scanpix Vis mer

Og dermed ventet kampens mest rørende øyeblikk - Ecuador kunne slippe jubelen løs og hedre sin avdøde lagkompis.

For det var på forhånd bestemt at laget skulle spille for Christian Benitez. 27-åringen døde brått av hjertesvikt i fjor sommer.

- Han kommer til å være i tankene våre. Det er hver eneste spillers plikt, sa landslagssjefen Reinaldo Rueda i forkant av Sveits-kampen.

- Svært viktig Benitez scoret 24 mål på 58 landskamper - og er den tredje mest-scorende spilleren for Ecuador gjennom historien.

-  Han var svært viktig for oss, og mer som menneske enn som idrettsmann. Vi har mistet en åndelig bror, sa Rueda.

Målscorer Enner Valencia har tatovert Benitez sitt draktnummer, nummer 11, på høyre overarm - til minne om den avdøde lagkompisen.

GIKK BORT: Ecuadors Christian Benitez døde av hjertesvikt i fjor sommer. Foto: AP Photo / Christian Palma / NTB Scanpix
GIKK BORT: Ecuadors Christian Benitez døde av hjertesvikt i fjor sommer. Foto: AP Photo / Christian Palma / NTB Scanpix Vis mer

Etter scoringen pekte 25-åringen mot himmelen, og viste at han tydelig tenkte på Benitez.

Drømme-innhopp Sveits tok mer grep om spillet etter scoringen- men kampen fortsatte med å være sjansefattig - som i likhet med før dødball-scoringen til Ecuador. Men stor mer skjedde det ikke før lagene gikk til pause på Estádio Nacional Mané Garrincha.

- Ecuador har overrasket meg. Sveits har vært skuffende - de har knapt skapt en sjanse, det er for dårlig, oppsummerte Egil «Drillo» Olsen ved pause.

Over i andre omgang fikk kampen sitt andre dødballmål i det 48.minutt. Corneren fra Ricardo Rodriguez var presist slått - og inne boksen fant ballen hodet til Admir Mehmedi.

Spilleren som ble byttet inn etter pause fikk en drømmestart på kampen - og styrte ballen inn i Ecuadors nettmasker - og utlignet for Sveits.

Drama på overtid Etter 60 spilte minutt fikk begge lag flere sjanser. Ecuador var nær ved å score på åpent mål, mens Sveits scoret ved Jospi Drmic - men ble avblåst for offside.

Sveits fortsatte å presse på - og fikk betalt på overtid. Et angrep fra to ganger Valencia ble stoppet av Behrami. Da Behrami blir saftig taklet på vei framover, vinket dommeren spillet videre og lot Sveits får fordel. Sveits sin beste spiller for kvelden, Rodriguez fosset framover. Ballen ender hos Haris Seferovic som dundret ballen opp i nettaket - og sikret med det viktige poeng for europeerne.

- Nå skal det et lite under til om ikke Sveits går videre fra denne gruppa, sier Egil Olsen.

- Vi er heldige som fikk en god start og tre poeng, sier Sveit sin landslagssjef i intervjuet etter kampen, innrømmer Sveits sin landslagssjef etter kampen.